Matt lack – ger en snygg, naturlig yta på trägolvet.

En slitstark yta som lack är perfekt i köket, där det är mycket aktivitet och där det ibland spills mat på golvet.

Tidigare var ett lackat golv ofta blankt och skinande, med ett mycket synligt lager ovanpå träet, som såg konstigt ut. Så är det inte längre.

Idag har det typiska golvet ingen hög glans och ingen spegelblank yta, utan är i stället ett matt lack som får träet att se naturligt ut. Lacklagret är inte så framträdande.

Eftersom det är just ett golv med naturligt utseende som många önskar, vinner matt lack när det nya, obehandlade eller nyslipade golvet ska behandlas. Det beror också på att lack ger en stark yta, som skyddar träet bra samt är lätt att hålla rent och underhålla.

Lack är även den ytbehandling som bäst klarar slitaget i den trafikerade entrén och de utspillda matvarorna i köket, men det fungerar lika bra i matrum och vardagsrum.

Många hem har idag stora, öppna ytor som hänger samman, exempelvis kök och allrum. Eftersom det i regel är snyggast om det är samma golvyta i hela rummet, skapar det ett behov av ett golv som klarar allt. Av alla ytbehandlingar som finns på marknaden uppfyller lack det behovet alla bäst.

Hämta instruktionen och se hur du lackerar ditt golv