Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rikta upp golvreglar

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Ett sviktande golv beror oftast på att reglarna inte längre bär som de ska. Här visar golvläggaren hur du kan åtgärda problemet.

Oftast beror det sviktande golvet på att kilarna under golvregeln givit efter eller glidit ut, eftersom de inte varit ordentligt fastspikade. Lyckligtvis kan problemet lösas utan att man måste riva upp hela golvet.

Golvläggaren använder en särskild stödskruv, en slags domkraft i miniformat.Med en spiralborr borrar han ut ett hål med samma diameter som stödskruven, här 15 mm. Hålet ska bara vara en cm djupt.

Sen används ett borrstål på 12 mm, som borras igenom både golvplankan och regeln ner till det gjutna betonggolvet. Med hjälp av en specialnyckel skruvas stödskruven igenom både golvet och regeln ner till det bärande undergolvet och lyfter då upp regeln.

Med hjälp av en rätbräda kan du lätt se om golvet blivit helt plant. Om så inte är fallet är det lätt att reglera saken med stödskruven. Borrhålet täpps igen med en träplugg och golvet är åter stabilt. Både specialnyckeln och stödskruven finns att köpa i välsorterade byggmarknader.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka