Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Alla har rätt till ett bra växthus

Skriv ut Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Doften av växthus en varm sommardag – finns det något bättre? Vi tycker att alla har rätt till ett växthus. Här hittar du inspiration till det växthus som exakt täcker dina behov och som du kan bygga själv.

Lösningen till den lilla trädgården

Kanske är det ont om utrymme, men längtan efter ett växthus är stor? Även om du inte har någon stor trädgård kan du lätt få plats med ett växthus, där du kan plocka tomater som är läckra, solmogna och fulla av smak till sommaren.

Vi har byggt tre olika växthus som du kan bygga själv och som inte kräver så stor plats, men som ändå ger dig nöjet av växthusets många glädjeämnen.

Se de tre växthusen här

Den portabla modellen

Föredrar du ett lite större växthus som du kan vandra runt i och ha vattenkanna och spade till hands för att pyssla om plantorna, så finns det många olika lösningar på marknaden. Den enkla lösningen är att köpa ett växthus med en stomme av aluminium i närmaste byggvaruhus och använda en helg till att bygga det.

Men du kan också se hur du själv bygger ett växthus som har den stora fördelen att det lätt kan fällas ihop över vintern och placeras på en ny plats när våren kommer. Det kan vara smart om du har ett sommarhus eller en kolonilott, där du inte vill riskera att ditt växthus förstörs av höststormarna.

Läs mer om det smarta växthuset här

Den stora drömmen

Vill du förverkliga den stora drömmen och anlägga ett orangeri i trädgården, så finns det sådana lösningar också.

Du kan förstås välja att köpa en färdig lösning, men det är mycket roligare att själv formge och bygga det, så att det passar de önskemål du har för projektet. Att uppföra ett orangeri är ett större arbete och kräver därför en hel del tålamod. Men det är det värt. Du kan läsa mer om hur vår snickare antog utmaningen och byggde sitt eget orangeri och samtidigt hitta inspiration i de många ritningarna till projektet.

Läs mer om det fina projektet här

Förbered växthuset inför säsongen

Oavsett vilken storlek på växthus du ger dig i kast med, så är glädjen mycket större om dina växter inte drabbas av sjukdomar och svamp. Därför gör du klokt i att göra växthuset redo inför den kommande säsongen. På så sätt minskar du risken för att dina växter dukar under av till exempel svampangrepp.

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
null: Alla har rätt till ett bra växthus
Totalt pris: null kronor
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kronor
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka