Bygg en tvättbänk

I det här badrummet ska muraren bygga en bänk av gasbetong, men med hyllor och bänkskiva av skiffer.

Först ritas sockelns placering upp med hjälp av ett vattenpass. Handfatet ska sitta mitt emellan två sidostycken, så muraren mäter och ritar ut var mitten på handfatet ska placeras. Delarna till sockeln sågas till utomhus, eftersom det dammar mycket. Du bör också använda andningsmask och hörselskydd. Sockeldelarna läggs upp läst vid markeringen, så att muraren kan se att allt stämmer. Sockeln limmas fast med ett speciellt lim för gasbetong, men det går också att använda kakelfix.

Kontrollera löpande att sockeln är i våg. Den minsta lilla skevhet förvärras ju högre upp i konstruktionen man kommer. Konstruktionen låses med en hel gasbetongplatta, som ger extra stabilitet. Än en gång är muraren mycket noga med att alla plattor är i våg. Sidostyckena limmas fast med ett par klickar fix på kakelplattorna och ett par på gasbetongen, som sedan läggs upp och pressas mot väggen. Sen sätts övriga lodräta stycken upp.

När limmet härdat läggs en tjock skifferskiva på. Den blir både topp och botten i hyllorna. Nästa lager byggs upp på precis samma sätt som innan och nästa granitskiva läggs på. Notera att skivan inte går hela vägen ut, utan att det lämnas plats till handfatet och avloppet i det sista utrymmet. Alla gasbetongytor kläs med samma kakel som på väggarna. Det ger en snygg och lättrengjord finish. På nedersta hyllan läggs likadana golvklinker som på övriga golvet. Resultatet blir en snygg och praktisk badrumsbänk, som är skräddarsydd till rummet.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Tvättställ