Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pexrör till värmen

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Nu ska rören till golvvärmen läggas ut. Här använder vi 15 mm pex-rör. De finns i olika dimensioner och det är viktigt att välja ett rör som passar till både golvet ifråga och till värmeanläggningen.

INu ska rören till golvvärmen läggas ut.

Här använder vi 15 mm pex-rör. De finns i olika dimensioner och det är viktigt att välja ett rör som passar till både golvet ifråga och till värmeanläggningen.

Se till att du har nog med rör innan du börjar lägga ut det. Ta gärna till lite extra, så att du är säker på att röret räcker hela vägen dit där det ska kopplas på värmeanläggningen.

Först då kan du börja göra fast slangen.Kapa inte pexröret förrän du lagt ut hela.

Se till att lägga ut röret så att du täcker hela golvet och kan återvända till utgångspunkten utan att korsa angen.Hantverkaren sätter buntband vid vartannat kors, dvs med ca 20 cm mellanrum. Röret låter han löpa längs de övre järnen i armeringsnätet.

Använder man ett sånt här 15 mm rör ska avståndet mellan två rör vara mellan 10 och 15 cm. Om man däremot använder 22 mm rör kan avståndet vara ca 20 cm.

Röret dras inte på de områden som är markerade med röd sprej. Man behöver inte värma upp ett skåp eller en toalettstol.När alla buntband är fästa ska ändarna kapas.

De kan annars sticka upp genom betongen efter gjutning.Överskottsröret hängs upp på väggen, så att rörmokaren senare kan ansluta golvvärmen.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka