Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nytt badkar på 4 timmar

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Svårighetsgrad
Tidsförbrukning
4 timmar
Pris
1400 kronor

Intro

Rost, repor och matt emalj behöver inte innebära att det gamla badkaret måste kasseras. Med hjälp av en ny, miljövänlig lack och ett par timmars arbete kan det slitna badkaret bli som nytt igen.

Instruktion

Start: kl. 8.00

Badkaret slipas först noga med det våtslippapper som ingår i paketet. Slippapperet doppas hela tiden i vatten. Efteråt sköljs slipdammet bort. Djupa repor skall spacklas med epoxymassa, står det i anvisningen.

Kalkborttagningsmedel fördelas i hela badkaret, och vi bär gummihandskar. Det löddrande medlet får sitta 20 minuter innan det tvättas bort med massor av vatten. Vi använde en svamp och spolade sedan rent.

Karet skulle vara helt torrt innan vi kunde lackera. Med diskhanddukar, trasor och en hårtork fick vi det torrt. Runt avloppet och kanter var vi extra noga. Om ytan inte är torr kan lacken inte fästa.

Alla kanter maskerades med tejp. Alla ytor som man ev. kan spilla på måste maskeras, så det gäller även avloppsventil och kranar. Renskär noga men se upp så att du inte skadar badkaret ytterligare.

Härdaren hälls ner i burken med den vita färgen. Rör sedan några minuter så att färg och härdare blandas. Härefter har du 45 minuter på dig att lackera badkaret innan emaljen blivit så trög att den inte kan användas.

Stora ytor rullades men den medföljande rullen gav en lätt nopprig yta, så vi strök försiktigt den lackerade ytan med fin lackpensel. Varje skikt var mycket tunt för annars skulle lacken rinna. Alla droppar fångades med penseln.

Slut: kl. 12.00

Material

Atmosani reemaljeringspaket bestående av:
• 2 våtslippapper
• Gummihandskar
• Calatak, avkalkningsmedel
• Stor burk med vit färg
• Litet glas med härdare

VERKTYG
• Målarrulle (ingår i paketet)
• Pinne att röra med • Färgtråg
• Pensel
• Tejp

Prisbild: Totalt cirka 1 400 kr

Närmaste återförsäljare: Atmosani säljs för närvarande endast via Internet. Läs mera på företagets webbplats: www.maling.dk

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka