Klassiskt, bubbligt eller med inbyggd massage? – Hitta rätt badkar för dig

SPONSRAD ARTIKEL | Det finns klassiska badkar, bubbelbadkar och badkar med inbyggd massage. Trademax ger dig goda råd för att hitta rätt badkar.

När du ska välja ut badkar är det viktigt att redan i ett tidigt skede fundera över hur du vill använda det. Vill du kunna stå och duscha i badkaret eller vill du enbart kunna ligga i det?
Det finns idag en hel uppsjö badkar. Populära badrum har en harmonisk atmosfär och inger spakänsla. Inredningen kan till exempel gå i mässing, koppar, varma naturtoner och djupa färger. Tänk på att badkaret ska dra jämnt med övrig inredning i badrummet för att helheten ska bli snygg. Val av kar hör således ihop med hur du väljer att inreda badrummet.

Hur ska badkaret se ut och kännas?

Det finns badkar i många olika material och typer. Det finns fristående badkar, inbyggt badkar och väggplacerade badkar för både mindre och större badrum. Det finns liggbadkar och sittbadkar. Det är trendigt att utgå från Art déco-stilen när du ska välja badkar. Välj ett svart eller vitt badkar med lejontassar. Till de moderna materialen hör akryl och gjutmarmor. Fristående badkar i gjutmarmor är trendiga. Ovala, fristående badkar i emaljerad stålplåt är också populära.
Varför inte satsa på ett fristående badkar i sanitetsakryl med lejontassar i krom? Eller tassar i antik mässing eller satin? Har du mycket inredningsdetaljer i mässing kanske badkarstassarna ska gå i antik mässing och har du mycket inredningsdetaljer i krom ska badkarstassarna gå i krom. Helheten blir snyggast om det finns en röd tråd.

Det lilla extra: Bubbelbadkar eller massagebadkar

Bubbelbadkar och massagebadkar har inbyggda jetströmmar som mjukar upp kroppen. Ett massagebadkar ger vattenmassage som masserar kroppen tack vare roterande munstycken i karet som får vattnet att cirkulera. Detta har en avkopplande funktion för kroppen.

I badkar med luftmassage, så kallade bubbelbadkar, avger kompressorer i munstycken luftströmmar. Dessa munstycken är placerade på karets botten.
Förutom vatten- och luftmassage finns även andra funktioner och finesser. Bubbelbadkar och massagebadkar kan ha inbyggd belysning, självrengöringssystem, installerade och inbyggda ljudsystem, ryggmassage och fotmassage.

Bubbelbadkar och massagebadkar kostar en hel del och det är därför viktigt att se till att få bra garantier och säkerhetsfunktioner i samband med köpet. Kontrollera att bubbelbadkaret är CE-märkt och installeras av en behörig elektriker. Badkaret ska hålla länge och fylla en viktig funktion för alla familjemedlemmar – så välj din favorit med omsorg och eftertanke.

Tips!

Provsitt alltid badkaret innan du lägger beslag på det så att du sitter bekvämt utan att spänna kroppen. Utgå alltid från storleken på badrummet när du väljer badkar så att det passar in bra.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Badrum