Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Så håller du nere kostnaderna för renoveringen

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

De flesta förknippar renovering med stora utgifter. Men faktum är att en renovering hemma inte behöver bli särskilt dyr med några enkla knep.

Repair in apartment. Happy man paints wall

Innan du börjar renovera ska du fundera på hur mycket du är villig att göra själv, hur omfattande renoveringen är och vad som behövs i materialväg. Vissa rum är dyrare än andra och att exempelvis renovera badrum och kök brukar snabbt kunna dra iväg i pris. Är du kreativ finns däremot goda möjligheter att hålla nere kostnaderna.

Då bör du låna pengar till renoveringen

Vissa utgifter ska du inte spara in på. Saknar du förkunskaper för hur du renoverar badrum ska du heller inte göra det själv. I badrum finns en ökad risk för fuktskador och har man gjort arbetet själv kommer försäkringsbolagen med störst sannolikhet att neka en ersättning vid en eventuell skada. Då kan det istället vara värt att låna pengar till renovering hemma och betala en behörig hantverkare som ser till att göra jobbet korrekt och efter konstens alla regler. Däremot kan du hålla nere utgifterna genom att själv köpa in de saker som behövs för renoveringen till bästa möjliga priser.

Därför är planering A och O när du ska renovera

Planerar du inköpen som behöver göras i förväg så kan du ofta göra fynd och betala lägre priser när det är kampanjer. Vet du med dig att du ska renovera badrummet nästa år kan du redan nu börja hålla utkik efter material. Många varuhus har kampanjer och specifika erbjudanden under begränsade tidsperioder och planerar du långt i förväg kan du vänta tills nästa kampanj på exempelvis kakel som du ska ha till badrummet.

Är du flexibel kan du dessutom hålla koll på begagnatmarknaden. Många som renoverar hemma köper nämligen mer material än vad de i själva verket behöver. För att få tillbaka lite av sina pengar säljer de överblivet material billigare när renoveringen är klar. Badrummet är i regel det utrymmet i bostaden som kostar mest att renovera. Är du ute efter att fräscha upp och förnya en annan del av huset så kan du hålla nere utgifterna rejält. Ibland räcker det med att välja en ny kulör till väggarna eller nya tapeter för att få en stor positiv förändring. Du kan också lämna in köksluckor för omlackering istället för att byta ut dem och ge hela köket en ny lyster. För att hålla nere priset är planering A och O oavsett hur omfattande renoveringen är. Och till dig som lånar – kom ihåg att jämföra olika lån och ta inte första bästa låneerbjudande!

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka