Så får du snabbt varma golv hemma: ”En överlägsen lösning”

Floorés golvvärmesystem ger varma golv på 45 minuter. När det istället är ingjutna golvvärmesystem kan det ta över åtta timmar. Svaret ligger i tunna skivor klädda med aluminiumfolie.

Det här året började i det kallaste laget och vissa nätter sjönk temperaturen ner till tio minusgrader. Drömmen om ett värmegolv var ett ofta förekommande samtalsämne runt middagsbordet hos många familjer. Tänk vad skönt att vakna upp på morgonen och sätta ner fötterna på ett varmt golv.

Floorés värmegolv är en svensk patenterad produkt och började redan på 1990-talet som ett utvecklingsprojekt på Kungliga Tekniska Högskolan. Tekniken bygger på tunna skivor klädda med aluminiumfolie. Skivorna är extremt tunna och har en tjocklek från 13 millimeter. Det betyder att du inte behöver höja golvnivån mer än så när du installerar Floorés golvvärmesystem och du kan dessutom lägga värmegolv i rum där golvytan är liten.

Bilden illustrerar var du kan installera Floorés golvvärmesystem med aluminiumbelagda EPS-skivor. Foto: Flooré

Bilden illustrerad var du kan installera Floorés golvvärmesystem med aluminiumbelagda EPS-skivor. Foto: Flooré

Värmegolv som är varma på 45 minuter

Materialet i Floorés aluminiumbelagda EPS-skivor ger god isoleringsförmåga och hög fukttålighet.

Floorés golvvärmeskivor är en överlägsen lösning på våren och hösten när solen ligger på och tillfälligt värmer upp rummet. Det tar 45 minuter för skivorna att reagera jämfört med ingjuten golvvärme där det tar över åtta timmar, berättar Emile Frantzen, VD Flooré AB.

En annan fördel är skivornas höga täthet och kvalitet.

– Du kan lägga klinker direkt på golvvärmeskivan utan att vara orolig för att det kommer uppstå tryckförändringar när du går på golvet. Du kan också ställa tunga möbler utan att riskera att fogarna mellan klinkerplattorna rör sig och går sönder.

Med Floorés golvvärmesystem får du varma golv på 45 minuter, att jämföra med ingjutna system där det tar längre tid att få värme eftersom avståndet mellan rör och golvyta är större.

Trådlös styrning av golvvärme

Med Flooré Smart Home kan du styra golvvärmen trådlöst via en app till mobiltelefon, surfplatta och dator. Du kan höja och sänka värmen och på så vis spara värme när du inte är hemma.

När du tar kontroll över uppvärmningen kan du sänka värmen i rum som inte används och därmed sänka energiförbrukningen och göra stora energibesparingar. Ofta har vi samma temperatur i golvet oavsett om vi vistas i rummet eller inte och med Smart Home kan du styra uppvärmningen oavsett om ditt hus värms upp genom golvvärme, elektrisk värme eller vattenburen värme. Din energiförbrukning minskar och komforten ökar.

Läs mer om Flooré Smart Home här.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Annons