Låna pengar på ett tryggt och smidigt sätt

Denna artikel innehåller reklam.

© unsplash.com

Olika gör-det-själv projekt är ett utmärkt sätt att spara pengar och lära sig nya färdigheter. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren hantverkare finns det många projekt som du kan ta itu med.
I denna artikel får du massor av olika exempel på olika gör-det-själv projekt som du kan prova på och inspireras av, och vi tar utgångspunkt i både dig som aldrig skapat något från grunden och dig som har flera lyckade gör-det-själv projekt bakom dig.

Gör-det-själv inspiration för nybörjare

Om det är första gången du ska påbörja ett gör-det-själv projekt har du säkert många funderingar – inte minst vad du ska börja med som inte är för komplicerat, men som ändå ger dig ett bra utbyte och som du kan använda dig av senare.

Som nybörjare kan du exempelvis:

 1. Bygga en enkel bokhylla – En bokhylla är ett praktisk möbel för att organisera dina böcker och andra föremål. En enkel bokhylla kan byggas med några träbrädor, skruvar och en såg.

 2. Måla om rummet – Att måla om ett rum kan ge det en helt ny look. Det är också ett enkelt projekt som du kan göra själv. Du behöver bara målartillbehör såsom penslar, roller och färg.

 3. Bygga en fågelholk – Att bygga en fågelholk är ett roligt projekt som är perfekt för nybörjare. Du kan använda träskivor och spikar för att bygga en fågelholk. Det finns också färdiga fågelholkar som du kan köpa och måla om själv.

 4. Bygga en enkel trädgårdsbänk – En trädgårdsbänk är ett trevligt möbel att ha i trädgården eller på verandan. En enkel trädgårdsbänk kan byggas med träskivor och skruvar. Du kan också lägga till en kudde eller en dyna för extra komfort.

 5. Bygga en enkel hylla – En hylla är praktiskt för att kunna organisera dina olika föremål. En hylla kan byggas med några grundläggande verktyg och material.

Alla dessa projekt kan vara en bra kickstart som du är första gången du ska skapa eller bygga någonting själv från grunden. Med tiden kommer du få mer erfarenhet och bli ännu mer nyfiken på att skapa mer avancerade föremål.

Inspiration till dig som redan har provat på olika gör-det-själv projekt

För erfarna hantverkare handlar det ibland helt enkelt om att hitta rätt inspiration för nästa projekt. Om du behöver låna pengar till ett större projekt kan du alltid kontakta Santander Consumer Bank. Nedan kan du som erfaren hantverkare få tips till ditt projekt:

 1. Bygga en bokhylla med dolda dörrar – En bokhylla med dolda dörrar är en cool möbel som ger extra förvaringsutrymme. Det kräver lite mer tid och kunskap att bygga, men resultatet är imponerande. Du kan använda träskivor, gångjärn och lås för att bygga dörrarna.

 2. Bygga en trädgårdsgrind – En trädgårdsgrind kan ge din trädgård en rustik och charmig känsla. Även här kan du använda träskivor, gångjärn och lås för att bygga grinden.

 3. Bygga en uteplats – Att bygga en uteplats är ett större projekt. Du behöver planera och mäta noggrant för att skapa en stabil och säker uteplats. Du kan använda träskivor, sten eller betong för att bygga uteplatsen.

 4. Bygga en bänk med förvaring – En bänk med förvaring är en annan praktisk möbel som ger extra förvaringsutrymme.

 5. Bygga en pergola – En pergola är en elegant trädgårdsmöbel som ger skugga och skydd mot solen. Du kan använda träskivor och stolpar för att skapa en robust och stabil pergola.

Oavsett vilket projekt du väljer att ta itu med är det viktigt att ha rätt verktyg och material. Se till att du har alla verktyg och material som behövs innan du börjar projektet. Du kan också söka efter instruktionsvideor och handledningar på nätet för att hjälpa dig att komma igång. Lycka till med ditt nästa gör-det-själv projekt.

  Andra läser just nu ....

  Mer i samma kategori Annons