Kortsiktig eller långsiktig handel med värdepapper?

Är du intresserad av aktiehandel eller kanske är du redan igång med det? Vanligen så sköts aktiehandel under en längre period, men det börjar bli allt mer populärt med kortsiktig handel. Detta kallas Daytrading och här sker förändringar väldigt snabbt.

© Pixabay

Inom Daytrading sker förändringar mellan några sekunder och upp till några timmar. Visst låter det märkligt att man kan veta att något kommer att förändra sig så snabbt, men faktum är att ingen vet säkert. Inom Daytrading använder man sig av en analysmetod som baseras på utbud och efterfrågan, vilka alltid styrs av olika känslor hos oss människor.

Genom att analysera olika beteendemönster och förändringar i samhället försöker man förutspå olika förändringar. Det är viktigt att förstå att man förmodligen inte tjänar stora pengar under det första året, precis som när man är nystartad företagare. Till en början har man mycket att lära sig och man bör se första året som investering inför kommande år. Därmed är det klokt att tänka på att inte ge upp andra inkomstkällor.

När det är dags att komma igång

Du behöver en handelsplattform som passar just dig och markets.com rekommenderas bland annat till nybörjare. Läs deras recension och rusa inte igenom alla detaljer. Försäkra dig om att du har förstått alla steg innan du sätter igång. Sök vidare på sidan om det dyker upp några frågetecken. Andra saker att tänka på:

  • Ta det lugnt i början, även om du säkert är ivrig på att komma igång och vill se snabba resultat. Visst är det skoj med större vinst, men snabba resultat kan även innebära stora förluster.
  • Även om det kan kännas tungt och mycket att ta in i början, så håll dig uppdaterad om vad som händer på marknaden. Det ger dig mer kunskap och du kommer att känna dig allt mer trygg med dina beslut.
  • Ibland får man den där starka magkänslan och det är svårt att inte följa den. Däremot är det sällan en bra idé när det gäller denna marknad. Håll dig till din strategi och följ din plan. Det kommer att ge bäst resultat i längden.
  • Skaffa dig en liten bok där du skriver ner allt du lär dig under tiden. Du väljer själv hur du vill skriva ner anteckningarna, så länge du förstår meningen med dem och hur du kan använda dig av dem.
  • Skaffa dig kunskaper inom trading med hjälp av olika sajter på nätet eller köp böcker inom ämnet. Vill du bli riktigt framgångsrik, så låt inte denna kunskapstörst släckas.
  • I början är det bättre att du följer trenden när du ska välja dina köp. Visst kan det locka med så kallade skrällar, precis som när man bettar, men detta bör man vänta med när man är mer rutinerad. Även då rekommenderas man att ta det lugnt med sådan beslut.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Annons