Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Därför ska du skräddarsy dina anställningsavtal

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Vi på Jurio hjälper dig skapa ett anställningsavtal som är anpassat efter din unika verksamhet. Avtalet skapas digitalt och du får det direkt. Signera smidigt med BankID och spara tusenlappar jämfört med traditionella jurister!

cytonn-photography-n95VMLxqM2I-unsplash-2
© Usplash

Varför proffsiga anställningsavtal?

Det finns allt för många fallgropar för dig som skriver ett eget anställningsavtal eller använder en generisk gratismall från nätet. Svensk arbetsrätt är ett omfattande område som ständigt är i förändring och det kan vara svårt att veta exakt vad som gäller för just din verksamhet – därför hjälper vi dig!

Ett välskrivet anställningsavtal är en stabil grund för en trygg och framgångsrik relation mellan dig och din arbetstagare. Men ingen arbetstagare är den andra lik. Med ett skräddarsytt anställningsavtal kan ni komma fram till en lösning som passar er båda. Sedan vet såväl du som arbetstagaren exakt vad som gäller – på så sätt undviker ni onödiga konflikter längre fram. Ett skriftligt anställningsavtal utgör dessutom viktigt bevismaterial om du och en arbetstagare mot förmodan ändå skulle hamna i tvist.

Jurios anställningsavtal

Du som arbetsgivare har en informationsplikt gentemot dina arbetstagare. Det innebär att du måste informera dem skriftligt om de villkor som är av väsentlig betydelse för anställningen. Vårt smarta formulär är framtaget av jurister, och du kan vara säker att du uppfyller din informationsplikt genom att skapa ett anställningsavtal med Jurio.

Uppgifter i Jurios anställningsavtal

Så klart innehåller Jurios anställningsavtal alla vanligt förekommande villkor; arbetstid, semestervillkor, lön, tjänstepension och mycket mer. Du kan välja till klausuler som passar just din verksamhet: exempelvis kan du reglera rätten till immateriella rättigheter och tystnadsplikt för arbetstagaren. Klicka här för att se en uttömmande lista med vad Jurios anställningsavtal innehåller.
För att skydda dig själv som arbetsgivare kan du för de kontrakt som avser särskilt viktiga arbetstagare välja till en konkurrensklausul eller ett värvningsförbud. På så sätt förhindrar du att nyckelpersoner i din verksamhet hamnar hos dina konkurrenter i stället.

Engelsk kopia och BankID

Vi på Jurio vill underlätta för dig som arbetsgivare så mycket som möjligt. Därför kan du hos oss välja om du vill ha en engelsk kopia av avtalet, perfekt för dig som ska anställa en arbetstagare som inte talar svenska. Likväl erbjuder vi möjligheten för såväl arbetsgivaren som arbetstagaren att signera avtalet med BankID - perfekt om ni befinner er på olika platser.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka