Försänk skruvar i hårt trä

När man lägger ett terrassgolv behöver man oftast dra i flera hundra skruvar. Det tar tid. Särskilt om man använder ett hårt träslag där man både behöver förborra och försänka skruvarna.

Därför använder hantverkaren alltid försänkningsset, som både borrar och försänker, när han ska lägga ett hårdare träslag som terrassgolv. Man måste självklart markera på alla plankor som ska göras fast.

På ställen där två plankor ska sammanfogas över en regel markeras borrhålen 1,5 cm in på respektive planka. Och här förborrar man alltid, oavsett vilket träslag som används. Försänkningssetet både borrar och försänker och är även försett med en djupstopp så att varje försänkning blir likadan.

Man kan behöva justera borrdjupet med hjälp av en insexnyckel tills försänkningen passar precis till skruvhuvudet och det blir försänkt cirka 1 mm.

Här är djupet helt rätt och tack vare djupstoppet blir försänkningen exakt likadan i hål efter hål. Hantverkaren rekommenderar alla som tänker bygga en terrass i hårdträ att investera i ett försänkningsset. Då kan man vara säker på att alla skruvar sitter lika djupt i träet och inte sticker upp över plankorna.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Altan