Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ta bort bubblan

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Om glasfiberväven lossnar eller om putsen bakom den släpper lite, så bildas det små bubblor på väggen. Det ser inte så snyggt ut, men som tur är kan du bli av med dem. Se här hur enkelt de trollas bort.

Svårighetsgrad
Tidsförbrukning
30 min

Det går snabbt att punktera en bubbla och få väggen snygg igen.

Intro

Även om du tycker att du var noggrann när du strök vävlim på väggen och sedan satte upp glasfiberväven, så kan det bildas små bubblor på väggen. Det kan bero på att limmet inte riktigt har fått fäste eller att lite puts bakom väven har lossnat.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Få släta väggar med glasfilt

Oavsett varför väven har lossnat så är reparationen tämligen enkel. Skulle det ha lossnat lite puts, fyller du igen hålet med lite spackelmassa och trycker fast väven. Har limmet släppt penslar du på lite trälim och trycker fast väven.

Instruktion

Gör så här

Låst innehåll

logga in eller köp åtkomst för att läsa detta avsnitt

1

Markera var väven har släppt med en blyertspenna. Om du är osäker på hur mycket väven har släppt så kan du knacka lätt med pennan eller en nagel. Det låter ihåligt där väven sitter lös.

2

Skär upp bubblan med en vass hobbykniv. Börja med att skära vågrätt på mitten och skär sedan in från sidan med långt utdraget blad. Då blir det lättare att laga osynligt.

3

När hålet har rensats, fylls det upp med lim eller spackelmassa. Här visar det sig att det är putsen som har släppt. När lös puts har dammsugits bort fylls hålet upp med spackelmassa, som fungerar utmärkt som lim.

4

Vik in flikarna mot väggen. Håll en kloss eller spånskivestump mot väggen och knacka på den med hammare tills den ligger plant med väggen. Torka försiktigt bort överflödig massa.

5

När spackelmassan har torkat kan du måla försiktigt över lagningen med liten pensel. Nu har du lyckats och fått en nästan osynlig reparation.

Tidsförbrukning

En halvtimme plus torktid.

Pris

Det kostar dig inget!

Svårighetsgrad

Mycket enkelt. Följ våra anvisningar så kan du lätt skapa en nästan osynlig reparation.

Video

TIPS: Osynlig spackling på glasfiberväv

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka