Video
Lätt
Svår

Om det gick lite för snabbt att fördela vävlim på väggen när du satte upp glasfiberväv, eller om du snålade med limmet, så uppstår det ofta bubblor när väven släpper från väggen. Som tur är kan du snabbt och lätt lösa problemet, och med lite fingerfärdighet kan man efteråt inte se att du har lagat väven. Nästa gång du ska tapetsera med glasfiberväv kommer du säkert ihåg att lägga på rikligt med lim och att fördela det noga på väggen. Och du kommer säkert också ihåg att inte lägga på mer lim än som behövs för nästa våd, för annars torkar limmet och då släpper väven. Väven ska också tryckas in ordentligt med en ny, kraftig målarrulle eller gummirulle.

GÖR SÅ HÄR:

1. Skär genom väven lodrätt neråt längs en tråd i väven

Skär därefter vågrätt tvärs igenom bubblan längs en tråd i väven. Du ska skära cirka 5 cm längre än bubblan åt alla håll så att det bildas ett kryss i väven.

2. Nu kan du försiktigt vika ut de fyra flikarna i krysset

Lyft lätt med knivspetsen så blir det lättare att få grepp på väven utan att den skadas.

3. Stryk lim på flikarna med en pensel

Håll försiktigt i varje flik medan du lägger på limmet. Snåla inte på limmet. Det är viktigt att du inte skadar flikarna för de får inte tråda upp sig.

4. Tryck fast flikarna försiktigt med fingrarna och pressa sedan med en gummirulle.

Du får inte pressa för hårt för då kanske rullen glider och drar väven snett. Torka bort utträngande lim med fuktig svamp och låt limmet torka.

5. Efter ett dygn har limmet torkat

och då kan du måla väven där du har lagat den. Fördela färgen med liten pensel så slipper du kanske måla hela väggen. Är det länge sedan väggen målades, så tvingas du säkert måla om den.