Glasfiberväv utan bubblor

Det lönar sig aldrig att snåla med vävlimmet eller att använda en sliten målarrulle när du sätter upp glasfiberväv. Det resulterar bara i bubblor och ojämnheter som skämmer väggen.

Svårighetsgrad
Tidsförbrukning
10 minuter
Pris
0 kronor

Intro

Om det gick lite för snabbt att fördela vävlim på väggen när du satte upp glasfiberväv, eller om du snålade med limmet, så uppstår det ofta bubblor när väven släpper från väggen. Som tur är kan du snabbt och lätt lösa problemet, och med lite fingerfärdighet kan man efteråt inte se att du har lagat väven.

Nästa gång du ska tapetsera med glasfiberväv kommer du säkert ihåg att lägga på rikligt med lim och att fördela det noga på väggen. Och du kommer säkert också ihåg att inte lägga på mer lim än som behövs för nästa våd, för annars torkar limmet och då släpper väven. Väven ska också tryckas in ordentligt med en ny, kraftig målarrulle eller gummirulle.

Instruktion

01
Gör så här 5 Steg

1

Skär genom väven lodrätt neråt längs en tråd i väven. Skär därefter vågrätt tvärs igenom bubblan längs en tråd i väven. Du ska skära cirka 5 cm längre än bubblan åt alla håll så att det bildas ett kryss i väven.

2

Nu kan du försiktigt vika ut de fyra flikarna i krysset. Lyft lätt med knivspetsen så bir det lättare att få grepp på väven utan att den skadas.

3

Stryk lim på flikarna med en pensel. Håll försiktigt i varje flik medan du lägger på limmet. Snåla inte på limmet. Det är viktigt att du inte skadar flikarna för de får inte tråda upp sig.

4

Tryck fast flikarna försiktigt med fingrarna och pressa sedan med en gummirulle. Du får inte pressa för hårt för då kanske rulle glider och drar väven snett. Torka bort utträngande lim med fuktig svamp och låt limmet torka.

5

Efter ett dygn har limmet torkat, och då kan du måla väven där du har lagat den. Fördela färgen med liten pensel så slipper du kanske måla hela väggen. Är det länge sedan väggen målades, så tvingas du säkert måla om den.

Tidsförbrukning

10 minuter + torktid

Pris

Om du har vävlim eller tapetklister så kostar reparationen inget.

Svårighetsgrad

Det är enkelt att få bort fula bubblor i väven (tekniken används även på tapet).

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Tapet och glasfiberväv