Cookie- och Sekretesspolicy


Test av högtryckstvättar

De effektiva högtryckstvättarna är smarta och de är en del av vår maskinpark. Tendensen är att vi köper större och kraftigare modeller. Vi har testat sju av de nyaste för att du ska vara förberedd när du köper en ny maskin.


Högtryckstvätt: Vi tvättade ett tämligen smutsigt plank och det var tydligt hur stor skillnad det var mellan maskinerna.

Högtryckstvätten är genial till rengöring av allt möjligt utomhus. Från den smutsiga bilen och terrassens igengrodda betongplattor till plankets algbevuxna sidor – där har du stor hjälp av en högtryckstvätt.

Dem är effektiv men också så kraftig att den kan göra mer skada än nytta. Staketfärgen kan liksom lacken på bilen skadas illa om du kommer för nära med högt tryck i vattenstrålen.

Innan du köper högtryckstvätt

Innan du ger dig iväg för att skaffa en högtryckstvätt ska du kika på vad ditt behov egentligen är. Det finns ju ingen anledning att köpa en som är för liten – eller för stor för den sakens skull. Har du en terrass ska du sörja för att också beställa en terrasstvätt. Vanlig spolning utan terrasstvätten kan skada en träterrass och det översta skiktet på stenplattorna.

Vi har haft sju tvättar till test och klurat ut vad deras fördelar och nackdelar är. Ta del av testet så vet du vad du ska kika efter.

DEM HAR VI TESTET

BOSCH AQT 45-14X
NILFISK E 145.3-H XTRA
KÄRCHER K3 PREMIUM
KÄRCHER K5 PREMIUM FULL CONTROL
STIHL RE 129 PLUS
BILTEMA HPC 120B
HAMRON 140 BARLadda ned hela artikeln och se hur de åtta högtryckstvättarna klarade vårt test.

VIKTIGA DETALJER PÅ EN HÖGTRYCKSTVÄTT

 • HANDTAG: Ett kraftigt handtag med teleskop underlättar en hel del och gör det lättare att få plats med maskinen över vintern.
 • SLANGAR: En relativt lång och flexibel slang är viktig. Det är mycket irriterande när slangen snor sig och maskinen välter när du drar i den.
 • SLANGFÄSTE: Maskinen ska ha en trumma eller rulle som slangen rullas upp på och den ska helst vara försedd med en föringsbygel som styr slangen.
 • STRÅLRÖR OCH MUNSTYCKE: Ska kunna bytas ut eller ersättas så att du kan få en platt, rund, spetsig eller pulserande stråle.
 • SLADDFÖRVARING: Högtryckstvätten ska vara försedd med en lång, smidig sladd av bra kvalitet så att den inte snor sig när maskinen flyttas. Det är också viktigt att maskinen har en bra förvaring för den hoprullade sladden.
 • VATTENANSLUTNING: Ska sitta lågt på maskinen och vara försedd med ett filter så att det inte kommer in smuts i pumpen.
 • PLATS FÖR TILLBEHÖR: Det ska minst vara plats för handtag, strålrör, munstycke och behållare på maskinen. Då har du dem alltid i närheten när de ska användas.
 • HJUL: Ett par stora och kraftiga hjul gör det lätt att dra med sig högtryckstvätten till olika arbeten på tomten.
 • BEHÅLLARE: Sitter behållaren för tvättmedel på maskinen får du bättre balans på strålröret. Sitter den vid munstycket slipper du att skölja ur rör och slangar efteråt. Bägge delarna har här betydelse. Vad är bäst för dig?

Relaterade artiklar

 • TEST: Högtryckstvätt för hobbybruk

  TEST: Högtryckstvätt för hobbybruk

  28/09 Vi har testat hobbyhögtryckstvätten från Nilfisk, som lämpar sig för både bil, båt, altan och sommarstuga. Priset är överkomligt, men håller den vad den lovar?

 • Fungerar en altantvätt?

  Fungerar en altantvätt?

  04/05 Gör Det Självs nyhetsredaktör har precis gjort ren sin altan med en altantvätt monterad på högtryckstvätten. Läs om hur imponerad han blev!

 • Här är den bästa högtryckstvätten

  Här är den bästa högtryckstvätten

  24/06 En högtryckstvätt är en genial rengöringsmaskin. Vi har testat åtta av de bästa maskinerna på marknaden. Se vinnaren och läs om det bästa köpet här

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av högtryckstvättar
 • Test av högtryckstvättar
 • Test av högtryckstvättar

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss