Cookie- och Sekretesspolicy


Få din WI-FI att funka
i HELA huset

Finns det ställen i bostaden där den trådlösa förbindelsen är kass? Då ska du hänga med och se vad du kan göra för att nätverket ska nå längre. Och du klarar det utan att veta ett smack om it-teknik.


Ditt hus bromsar signalen: Bärande väggar, tunga möbler, stängda dörrar och rent av speglar hindrar wi-fi-signalen att nåt ut överallt. Därför ska du flytta routern.

De flesta svenskar har numera ett trådlöst nätverk i bostaden. Det gör det möjligt att ansluta din stationära dator, surfplatta, spelmaskin, telefon och smart-tv (och en hel del andra maskiner) till internet utan att trassla med kablar i varenda rum.

Till detta krävs endast ett modem och en trådlös router (som ofta kan vara samma enhet), som sänder signalen från kontakten i väggen till varje liten del av bostaden.

När det trådlösa nätverket inte räcker till

Men många har upptäckt att det kan vara lite si och så med signalstyrkan i delar av hemmet. Det kan skapa konflikter och irritation om tonåringens rum har kass signal och därmed inte kan komma ut på internet! Och för ett hemkontor vore det katastrofalt.

Men ofta bär vi själva skulden för problemet och därmed kan vi säkert också ganska lätt lösa problemet med signalen. Om du ibland har problem med det trådlösa nätverket så är det troligt att du har gjort samma fel som många av oss andra och utan att veta det.

Var har du placerat din router?

Utöver kvaliteten på den tekniska delen (routern och modemet) finns det en hel del faktorer som kan påverka signalens chans att komma ut i hela bostaden.

Om du har satt routern på golvet mot en yttervägg i ett rum med flera dörrar, så har du faktiskt gjort vad du kunnat för att begränsa signalen. Men du kan göra en hel del för att göra det bättre.

Häng med här så får du ett antal goda råd om hur du garderar dig mot de nämnda och många andra klassiska fel. Då får du snart full signal överallt.

Tre vägar till en bra kontakt

I artikeln visar vi dig tre steg som kan lösa dina WI-FI-problem:

1. Uppdatera hårdvaran
Om din router har några år på nacken, är det den du börjar med.

2. Placera routern optimalt
Det allra vanligaste felet många av oss gör är att placera den signalsändande routern fel i förhållande till husets konstruktion och datorns placering i huset.

3. Förläng signalens räckvidd
Det kan ofta vara svårt att flytta routern till den mest optimala placeringen. Men det gör inget. Med hjälp av en enkel teknik kan du förlänga wi-fi-signalens räckvidd till långt ut i trädgården.

LADDA NED HELA ARTIKELN och hämta fördjupande guider till varje steg.LÄS OCKSÅ: Få snabbare internetuppkoppling och strömma utan pauser

Relaterade artiklar

 • 10 hemliga upphängningstips

  10 hemliga upphängningstips

  14/03 Se hur ett erfaret proffs underlättar arbetet med sina 10 hemliga upphängningstips. Gör det enklare, snabbare och spara pengar!

 • GALLERI: 6 kreativa IKEA-projekt

  GALLERI: 6 kreativa IKEA-projekt

  17/10 Det finns massor av fina lösningar med saker från IKEA som har byggts in i en vägg eller har fått en ny smart funktion. Hämta inspiration här!

 • Bättre akustik på ett snyggt sätt

  Bättre akustik på ett snyggt sätt

  12/09 PYTT Living har lanserat en akustikdämpande lösning som skämmer bort både öron och ögon. Det är bara att hänga upp skivorna på väggen!

 • Osynlig hyllupphängning.

  Osynlig hyllupphängning.

  23/08 VIDEO: Här ska hantverkaren visa hur man sätter upp en hylla utan att upphängningsbeslagen syns, men där man ändå kan vara säker på att hyllan sitter kvar. Den här hyllan ska användas för bilder. Och till det passar en bit ...

 • Elegant gallerihylla

  Elegant gallerihylla

  22/08 VIDEO: Om du vill sätta upp familjebilderna eller mindre tavlor sida vid sida, samtidigt som du vill kunna byta ut motiven emellanåt är den här gallerihyllan perfekt. Den är till på köpet mycket enkel att tillverka.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Få din WI-FI att funka i HELA huset
 • Få din WI-FI att funka i HELA huset

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss