De flesta är säkert överens om att det är praktiskt att hålla ordning bland sina verktyg, både när man är i verkstan och när man arbetar på andra ställen. För det gör arbetet lite skojigare och underlättar en hel del när man har koll på sina saker. Och är verktygen dessutom skyddade mot väder och vind, stötar och slag så kan det inte bli bättre. Eller kan det? Jovisst!

Förr använde man kanontunga trälådor som skydd. I dag ligger verktygen i superlätta plastlådor. Plasten har revolutionerat verktygstransport och -förvaring, men det har inte fått tillverkarna att nöja sig. Nej, det dyker i stället hela tiden upp nya koncept och system som är ännu bättre, lättare och smartare.

Några har satt fokus på att det ska vara så enkelt som möjligt att både skydda och transportera verktygen, medan andra har lagt energi på att transportväskorna ska kunna mera än bara skydda verktygen under en transport eller att hålla ordning bland dem.

LÄS OCKSÅ: Se alla sorters verktygslådor

Vi har kikat lite närmare på några av de smarta system som finns. Uppfinningsrikedomen är stor och även om väskorna liknar varandra så är det stor skillnad mellan dem. Här är ett utval – vilken passar dig bäst?