Helt ärligt! 1700 kronor för ett vattenpass?

Vattenpasset från Stabila är robusthet, precision och design av världsklass

Pris och kvalitet hör ihop och det gäller naturligtvis också när vi talar om verktyg. Men ändå är det mer än till exempel hållbarheten det handlar om när man som gör-det-självare ska köpa nya verktyg För varför välja det allra bästa, när man kanske använder hammaren eller stämjärnet endast då och då?

Det handlar också om att glädjas över läckert utförande och elegant finish. Känslan av att verktyget ligger perfekt i handen och uppfattningen av den styrka som kvalitetsverktyg har.

Det är också de små smarta finesserna och detaljerna som gör det. Och medvetandet om att detta verktyg håller så länge jag lever. Allt detta medverkar till att göra ditt verktyg ett par strån bättre än grannens – det känns i varje fall så.

De dyra detaljerna

Vi har bestämt oss för att granska vad det är som du egentligen betalar för när du köper verktyg av toppklass.

Vi har valt sex verktyg som inte är unika tekniskt sett, utan verktyg vi alla använder då och då. Det är verktyg som görs i billiga varianter som du kan få för en bråkdel av priset. Å andra sidan bjuder dessa prisbilliga verktyg inte på samma glädje, stolthet och fascination att äga dem.

Verktygens superliga

Vi tittar närmare på vattenpasset och ett par andra dyra exemplar i verktygens superliga.

Ladda ned hela artikeln och läs om:

  1. Vattenpasset från Stabila
  2. Sublim hammare från Peddinghaus
  3. Outslitligt skruvstycke från Durlach/Peddinghaus
  4. Knipex tångnyckel
  5. Stubais gedigna stämjärn
  6. ...och en hylsnyckelsats i en klass för sig