Årets verktyg 2015

AJÖSS TILL KABELN: Under 2015 har försäljningen av batteridrivna verktyg skjutit i höjden. Här utser vi de bästa batteridrivna verktygen.

När vi närmar oss årsskiftet brukar vi på Gör Det Själv göra en tillbakablick på det gångna verktygsåret. Vad har hänt på marknaden? Vilka verktyg utmärkte sig i våra tester? Vilket verktyg står överst på den kritiske gör-det-självarens önskelista till julen?

Batteridrivna verktyg överallt!

Det finns ju hur många läckra verktyg som helst att välja bland, men det är några som har dominerat under 2015.

De batteridrivna verktygen har sopat banan med de sladdförsedda och det verkar som om samtliga ledande verktygstillverkare satsar stort på batterier. Ja, det handlar bara om dem. Det har skapat skarp konkurrens som har medfört att kvaliteten blir högre och högre medan priserna blir lägre och lägre. I dag kan alla ha råd att köpa proffsverktyg av högsta kvalitet.

Det är orsaken till att vi har valt att ägna årets verktygsrevy åt enbart batteriverktyg. Vi lovar att du får massvis av tips till din önskelista!

Mycket nöje!

1. Årets bästa borrskruvdragare

Milwaukee BorehammerVi har hittat de borrskruvdragare som har stått i en klass för sig 2015 och förtjänat titeln årets bästa batteridrivna verktyg.

Bland annat en borrhammare, tre borrskruvdragare, en miniskruvdragare och ett multisystem. Se hela listan här:

Årets bästa batteridrivna borrskruvdragare

2. Årets bästa såg-/skärverktyg

Metabo Multicutter Vi är imponerade av kvaliteteten hos de batteridrivna sågar och skärverktyg som lanserades 2015.

Vi har utsett de sju bästa – bland annat en cirkelsåg, en sticksåg, en tigersåg och en multicutter. Se årets bästa såg/-skärverktyg här:

Årets bästa batteridrivna såg-/skärverktyg

3. Årets bästa trädgårdsverktyg

Kædesav 2015 har bjudit på massor av häftiga maskiner till trädgården.

Vi har utsett de sju bästa – bland annat en häcksax, en kedjesåg, en jordfräs och en gräsklippare. Se årets bästa trädgårdsverktyg här:

Årets bästa trädgårdsverktyg

4. Allt det andra...

sømpistol Här har vi samlat de verktyg som inte platsar i någon kategori, men som inte desto mindre förtjänar en plats bland årets bästa batteridrivna verktyg.

Vi har utsett 7 favoriter – bland annat en spikpistol, en elhyvel, en arbetslampa och en fogpistol. Se årets favoriter här:

Årets verktyg: 7 favoriter

Är du prenumerant? Kolla in årets verktyg direkt

Som prenumerant på tidningen kan du hämta hela översikten över årets verktyg direkt, och vips! – så är önskelistan klar!

Är du inte prenumerant kan du snabbt bli det här för bara 19 kronor. Du får ditt prenumerationsnummer direkt, så att du snabbt kan upprätta en profil och få tillgång till HELA Gör Det Själv.