Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Håll i hatten – här blåser det

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Batteridrivna lövblåsare blir allt effektivare och Boschs modell är stark.

Vi har tidigare testkört lätta lövblåsare med batteri som strömkälla. Generellt fungerar de utmärkt och blåser synnerligen effektivt. Men när vi testkörde den nya modellen ALB 36 Li från Bosch la den suveränt beslag på förstaplatsen. Den är den bästa vi har testat. Apparaten är en aning tyngre än de vi haft i händerna och att den väger mer beror på att den har försetts med ett 36-voltsbatteri. Det märktes också på att blåsten var extra stark.

Enkel och praktiskt utformad lövblås

Med traditionell känsla för en anpassad design har Bosch också lyckats ge apparaten fin balans. Man får bra grepp runt handtaget och lägger därför inte märke till att maskinen väger 2,8 kg. Det är lätt att sköta lövblåsen för det enda man ska göra är att starta motorn och välja blåshastighet. Det görs med en liten ratt, som sitter på handtaget precis framför tummen. Ratten används också för att starta och stoppa motorn. Man kan välja blåst från lätt bris till full storm – ja, så mycket tyckte vi att det blåste.

Lövblåsen har dessutom behaglig storlek, vilket gör det lätt att få plats för den i uthuset. Tack vare den platta bottnen kan man också ställa den ifrån sig. Om du vill förvara maskinen i kartongen så tar du först loss munstycket.

VI TESTAR: Lövblås test

Lövblås kontra sopkvast

Lövblåsen är en perfekt ersättare för sopborsten och får lättare bort löv mellan blommorna i en rabatt än om du använder en liten räfsa. Med fult laddat batteri kan du arbeta cirka 35 minuter men det räcker för en normal villatomt. Om du redan har batteri och laddare till en annan 36-volts Boschmaskin, kan du köpa blåsen för cirka 2200 kr. Vill du ha både batteri och laddare med i paketet blir priset 3?000 kr.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka