Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Effektiv och superlätt häcksax

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Bosch har tagit fram en ny effektiv och fantastiskt lätt batteridriven häcksax. Med den kan du klippa en rätt stor häck runt tomten utan att ladda om.

Det första man lägger märke till när man tar upp den nya häcksaxen från Bosch är att den är förvånansvärt lätt. Om du inte direkt tycker om att klippa häck så betyder ju vikten mycket för det kan bli jobbigt efter tag att lyfta en många kilo tung maskin.

LÄS OCKSÅ: Test av häcksaxar på batteri

Den nya häcksaxen imponerar en del för trots att den har rejäl styrka och ett svärd som är längre än en halvmeter och ett batteri som arbetar länge utan att laddas, så väger saxen endast 2,6 kg.

Klipper 200 m2 på en uppladdning

Orsaken till att maskinen kan klippa upp till 200 kvadratmeter på en laddning är att Bosch har försett den med en så kallad Syneon Chip.

Det är en modern elektronik som får motorn att anpassa styrkan efter hur hårt arbete häcksaxen utsätts för. Alltså en slags automatväxel för häcksaxar. Det är rätt smart och Bosch har utvecklat tekniken i fyra år för att vara säker på att den fungerar.

Använd dina andra 18-volts Bosch-batterier

När maskinen väl hade packats upp skulle den få bevisa sitt värde. Häcken, som inte är enorm, klipptes på en halvtimme och det var fortfarande ström kvar i batteriet. Laddningstiden på 60 minuter är helt okej – framför allt om man har andra 10-voltsbatterier till maskiner från Bosch. Då behöver man inte vänta på att laddningen blir klar. Om du sätter in ett större batteri, till exempel ett 4,0 Ah-batteri, så kan du klippa mer än 200 kvadratmeter häck på en laddning.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka