Effektiv och tystgående batteridriven klippare

Worx har tagit fram en förvånansvärt arbetsvillig, robust och musklös batteridriven gräsklippare. Den arbetar lika effektivt som en bensinklippare, men den är alldeles ljudlös.

Naturligtvis kan man höra kniven snurra under plåtkåpan på Worx nya, batteridrivna klippare. Det är ett lågt susande ljud. Men det är också allt. Man slipper motorljud och man slipper använda stora hörselskydd. Det är rena nöjet att klippa gräs med maskinen, framför allt för att den verkar vara minst lika stark som om den hade en traditionell bensinmotor.

Gräset klipps av direkt!

Det höga gräset klipps lätt av och hamnar i uppsamlaren. Man kan också välja att finfördela det avklippta gräset, s.k. bioklipp, eller låta maskinen spruta ut gräset på gräsmattan från utkastet baktill. Klippbredden är 48 cm och man kan ställa in klipphöjden i sju lägen mellan 20 och 80 mm.

Inte en lättviktare

De stora hjulen baktill gör den lätt att manövrera. Det är bra för inget av hjulen driver. Man ska själv skjuta den 25 kg tunga klipparen framför sig. Alltså ingen direkt lättviktare. Kåpan är gjord av metall och inte plast, som på många andra batteridrivna maskiner.

Även bra till större gräsmattor

Efter en uppladdning av de två batterierna kan man klippa en gräsmatta på upp till 500 m2. Det är faktiskt mycket med tanke på att en villatomt ofta är på 1000-1200 m2. Maskinen har försetts med batteriindikator och den har ett smart sätt för tvätt av undersidan av kåpan. Man ansluter vattenslangen och sedan spolas både kåpan och kniven rena.

LÄS OCKSÅ: Test av gräsklippare

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Gräsklippare