Knivskarp kedjesaag på 3 sekunder

Det speciella svärdet är utrustat med ett extra hål där slipkassetten kan fixeras. Det handlar om stora krafter, och då är det riktigt bra att slipkassetten sitter stenhårt fast. När slipkassetten pressas mot marken, trycks slipstenen in i kedjan. Resultatet blir rök, oljud, gnistor och en knivskarp kedja.

Så kommer du i gång

Det tar inte många minuter att montera svärdet och den nya kedjan – det fungerar på precis samma sätt som det brukar. Och så snart svärd och kedja sitter som det ska, är det ännu lättare att klicka på slipkassetten och slipa kedjan som vi visar dig här.

Runt om slipsystemet

Knivskarp kedjesåg

1. Locket fälls ihop runt svärdet när slipkassetten är monterad.
2. De två korta metallstängerna passar direkt in i hålet på svärdet och håller slipkassetten trycks fast medan du slipar.
3. Den lilla slipstenen räcker till ca 15 slipningar innan den och kedjan måste bytas ut. Ju snabbare kedjan kör på kedjesågen, desto kortare tid behöver du slipa.

VI TESTAR: Motorsåg test

Det kompletta startsetet

Powersharp-systemet består av fyra delar: ett svärd som slipkassetten kan klickas på, en speciell kedja som kan slipas från ovan, en slipsten och så själva slipkassetten.

Självklart ser kedjesågssvärd olika ut, beroende på tillverkare. Därför ska du gå in på hemsidan här nedan och leta upp ”Powersharp Applikationsguide”. Där kan du se om systemet finns till precis din kedjesåg. Det finns bland annat till flera Makita-, Bosch- och Stigasågar.

Ett set med svärd och slipkasset kostar 280 kr, och ett set med slipsten och kedja kostar 380 kr. Kedjan och slipstenen klarar ca 15 slipningar innan du behöver köpa ett nytt set.

Knivskarp kedjesåg: Det kompletta startsetet

Powersharp-systemet består av fyra delar: ett svärd, en speciell kedja, en slipsten och själva slipboxen.