Multimaskiner är allt för ofta dåliga kompromisser som kan en hel del, men som sällan löser alla uppgifterna på ett fullgott sätt. Därför är det glädjande att upptäcka att det finns multimaskiner som är experter på alla områden, och en sådan är Stihl MM 55.

LÄS OCKSÅ: Test av multiverktygen

Varje funktion verkar genomtänkt och är i sig ett utomordentligt bra redskap. Listan över tillbehör som kan anslutas till denna maskin är lång, men varje tillbehör kan bytas ut på ett par minuter utan några hjälpverktyg.

Stihl är kanske mest känt som företaget med proffsiga motorsågar med uthålliga och starka tvåtaktsmotorer. Och det är egentligen en sådan man har använt, fast med vissa modifikationer, till denna multimaskin.

Motorn är på 27 cm3 och imponerande stark. Den drar utan problem en 60 cm bred roterande borste, som lekande lätt håller infarten fri från löv och snö.

Tillbehören för jordbearbetning är 22 cm breda och du måste vara enormt snabb och duktig med spade och grep för att hålla samma takt som maskinen när jordfräsen är monterad. Stihl MM 55 säljs med motor, men utan tillbehör, för cirka 4500 kr.