Högtryckstvätt test

Högtryckstvätt test: Vi låter maskinerna utföra praktiskt arbete och bedömer deras styrka, ergonomi/hantering och tillbehör

Detta test är från 2017 – se vårt senaste test här: Test av högtryckstvättar

Högtryckstvätt test 2017

En bra högtryckstvätt kan rengöra platser som annars kan vara problematiska. Och den kan bespara oss många timmar av hårt arbete med vattenslang och skurborste.

Marknaden är full av modeller och erbjudanden, och det är svårt att veta hur bra de faktiskt är, bakom deras färgglada plastkåpor. Vi ville ta reda på om man behöver spendera en förmögenhet på en av de stora modellerna, om man bara ska tvätta rent runt huset.

Vi har testat en handfull av de mindre/billigare modellerna, som det säljs riktigt många av i byggvaruhusen – och ofta på rea. Testet avslöjade att producenternas specifikationer ibland ska tas med en nypa salt. Vi märkte att maskiner med näst intill identiska data kändes väldigt olika i praktiken.

VI HAR TESTAT DESSA 6 HÖGTRYCKSTVÄTTAR:

  • NILFISK COMPACT C120.6-6 PCD X-TRA
  • HAMRON 220-119
  • KÄRCHER K2 COMPACT HOME
  • BILTEMA HPC 120B
  • BOSCH AQT-35-12+
  • STIHL RE 88

LADDA NED HELA ARTIKELN och se vilken högtryckstvätt som klarade sig bäst.

VIKTIGA DETALJER NÄR DU VÄLJER HÖGTRYCKSTVÄTT:HANDTAG: Kontrollera att handtaget kan fällas ihop och att maskinen är lätt att lyfta in i ett trångt bagageutrymme.

SLANGLÄNGD: Som utgångspunkt bör slangen vara minst 5 meter lång, då det ger stor rörelsefrihet. Kolla också att den är flexibel och inte trasslar ihop sig, så att den inte blir mer irriterande än till nytta.

BEHÅLLARE: Kontrollera att det finns en behållare till tvål/rengöringsmedel, och hur lätt det är att tillsätta tvål. Det är en fördel om doseringen kan styras. Annars måste du blanda med vatten innan bruk.

HJUL: Ska maskinen användas på många platser, både utanför hemmet och i trädgården, ska hjulen gå lätt så att du kan dra runt den utan att den välter.

MAX. TRYCK: Trycket mäts i bar, och här är 100-140 bar okej för lättare terrasstvätt och enklare uppgifter. Har du båt, bör du satsa på maskiner på över 200 bar.

TERRASSTILLSATS: Den ska kännas robust – tunn plast går sönder för lätt. Och det är en fördel om du kan reglera hastigheten direkt på terrassrensaren.

WATT: Ju högre watt, desto kraftigare motor och längre hållbarhet. För en gör det självare räcker 1.500-2.000 watt.