Alla delar ligger i en transportväska, men den är inget att skriva hem om. Laddare och batteri ingår i priset. Köp ett extra batteri redan från början.

Alla delar ligger i en transportväska, men den är inget att skriva hem om. Laddare och batteri ingår i priset. Köp ett extra batteri redan från början.

Stihl är nog mest känt för stora, rejäla redskap för arbeten i skogen eller på den egna tomten. Och kvaliteten är i proffsklass. Men nu har Stihl presenterat en liten sax för finklippning och trimning av små häckar, lätta buskar och till med klippning av gräskanter, där det är svårt att komma åt med en gräsklippare.

Enkel och genomtänkt design från Stihl

Stihl kallar själv apparaten för ”behändig gräs- och busksax”. Den lätta maskinen, som man styr med en hand, är batteridriven och levereras med två olika saxar för olika uppgifter. Som vanligt är utförandet enkelt och genomtänkt och det går hur lätt som helst att byta mellan tillbehören.

Genial för trimning av häckar, buskar och gräs

Den fina batterisaxen har mycket vassa knivar och klipper lätt kvistar på upp till 8 mm. Någon häcksax är den förstås inte men du kan absolut ha den för att formklippa till exempel buxbom eller finklippa gräskanterna.

Lätt och tyst gräs- och busksax

HSA 25 väger endast 600 gram så du kan använda den länge utan att bli trött i armen eller handleden. Det är bra och eftersom den arbetar drygt 100 minuter på en laddning så passar det med en paus.

Saxen arbetar dessutom ganska tyst, har ett ergonomiskt handtag och ytterst få vibrationer. Saxen levereras med laddare, ett batteri och två knivar i en väska, som Stihl inte har tillverkat av samma klass som verktyget. Den är styv, klumpig och sakerna ramlar ut ur den.

STIHL HSA 25 BUSK- OCH GRÄSSAX

4,5 stars

Ett bra, lätt och tyst redskap för finklippning av små häckar och buskar samt trimning av gräskanter. Maskinen fungerar perfekt. Det som drar ner är den långa laddningstiden och den dåliga väskan som sakerna ramlar ut ur.

Pris: 1100 KR inkl. batteri och laddare. Extra batteri cirka 600 kr

+

Lätt och supereffektiv.

÷

Dålig väska, lång laddning.

Detaljer: HÄCKSAX

HSA 25 väger så lite att du enkelt kan styra den med en hand. Svärdet för finklippning av häckar har utformats som svärdet på en stor häcksax.

Detaljer: GRÄSKLIPPARE

Den lilla saxen för trimning av gräskanter har utformats för att du lätt ska kunna komma åt.