Video
Lätt
Svår

Denna gräsklippare har en mycket vanlig motor på 3,5 hk från Briggs & Stratton. Den har fungerat utmärkt de senaste fem-sex åren, men nu går den ojämnt och har ingen ork. En förklaring kan vara att den har stått med bensin i tanken sedan i höstas, men problemet kan också vara ett resultat av slitage.

LÄS OCKSÅ: Test av gräsklippare

Vi tar bort luftfiltret och tvättar det och vi lossar förgasaren och byter packningen mot bensintanken. Det tar en kvart och kanske några minuter till och kostar endast ett par tior. Sedan går gräsklipparen perfekt igen.

PROBLEM

Packningen har spruckit och ska bytas ut.

LÖSNING

En ny packning för endast några tior sätts på plats. Därefter går motorn som den ska.

Ny packning till gräsklipparen

GÖR SÅ HÄR:

1. Lyft upp gräsklipparen på en bra arbetshöjd

innan du tömmer ut bensinen ur tanken. Lossa sedan luftfiltret.

2. Ta bort luftfiltret

Det är bara en svamp och den ska tvättas ren. Doppa den i en skål ren bensin och massera bort all smuts. När svampen är ren kan du göra den smidig ned ett par droppar ren motorolja, som ska masseras in i svampen.

3. Förgasaren och bensintanken separeras

Börja med de fjäderbelastade vajrarna till gas och choke. Lossa sedan skruvarna som håller förgasare och tank. Här är det fem skruvar.

4. Ta bort bensintanken från motorn

Här sitter den fast med en 10 mm och en 13 mm skruv och de lossas med ringnyckel eller hylsnycke

5. Dra loss förgasaren och vänd den

så ser du packningen på undersidan. Ta bort hela den gamla packningen och tvätta rent. Sätt sedan på den nya packningen och sätt alla delar på plats.