Det kraftiga stödhandtaget ger ett fantastiskt grepp och bra ergonomi. Teleskopstången kan ställas in så du får den längd som passar dig bäst. Du kan köpa till en specialborste för träaltaner.

Det kraftiga stödhandtaget ger ett fantastiskt grepp och bra ergonomi. Teleskopstången kan ställas in så du får den längd som passar dig bäst. Du kan köpa till en specialborste för träaltaner.

Motoreffekt: 500 watt Varvtal: 1.600/min. Längd: 113-135 cm Vikt: 3 kg www.conrad.se

Är fogarna mellan plattorna fyllda till bredden med mossa och ogräs, testa Gloria Multibrush. Vid rensning av skitiga fogar kommer den starka motorn på 500 watt till sin rätt när den levererar 1.600 varv per minut till den medföljande fogborsten.

Snabb och effektiv

Resultatet på vår stenlagda testaltan på cirka 40 kvm, blev en skinande ren yta. Och det tog bara runt en halvtimme att rengöra samtliga fogar.

Vi testade också på själva plattorna, där Multibrushen var effektiv så länge det handlade om mossa, alger och smuts på ytan. Till de djupare missfärgningarna klarar du dig inte utan en högtryckstvätt.

LÄS OCKSÅ: Suverän altantvätt

Olika sorters borstar

Gloria Multibrush har två grundläggande funktioner: rensning av stenläggning och av fogar. Till dessa uppgifter medföljer två olika sorters borstar: plattborsten med en bredd på 16,5 cm och fogborsten på 1,5 cm.

Det är enkelt att byta mellan de båda borstarna, men du kan ändå behöva göra det några gånger innan du fått in snitsen.

Du kan i övrigt utvidga borstsamlingen med en speciell borste för träytor. Den kostar strax under 300 kr.

Man har även lagt krut på ergonomin. Tillverkaren har nämligen försett multimaskinen med ett smart teleskopgrepp och ett stödhandtag, som bägge kan placeras fritt i de höjder och vinklar som du finner bekväma att arbeta med.

/EC

DETALJER
ENKELT BORSTBYTE De två medföljande borstarna, här fogborsten, är väldigt lätta att klicka av och på, när du fått kläm på det.
FLYTTBART HANDTAG Handtaget kan lossas och placeras på teleskopstången, precis där du vill ha det, i olika vinklar.
GLORIA MULTIBRUSH ALTAN- OCH FOGRENSARE

4 stars

Ergonomisk, smart och supereffektiv maskin som imponerar med sin förmåga att rensa fogar. Den är lätt att använda och byta borstar på, men för den djupgående rengöringen av missfärgningar och kakelpest duger den inte.

Pris: 1 499 kr. inkl. borste och fogrensare

+

Suverän fogrensare.

-

Dålig för djuprengöring.