Batteridrivna trädgårdsredskap

Vilka trädgårdsredskap ska du köpa nu, och vilka kan du lugnt vänta med? Få svaret här.

Det har tagit tid för batterierna att leta sig in i våra trädgårdar. Den största anledningen är de höga krav som ställs på just trädgårdsmaskiner, och därmed även på deras batterier.

Gräsklippare och häcksaxar är tillsammans med de flesta andra trädgårdsmaskiner utrustade med stora och kraftiga motorer, som måste kunna köra långa stunder för att utföra sitt jobb. Först nyligen blev batterierna tillräckligt starka för att klara av det, utan att du måste springa fram och tillbaka mellan laddaren och maskinen, eller ha ett flertal färdigladdade extrabatterier på lager.

Finns det anledning att byta?

Bara för att det nu har blivit möjligt att byta till batteri, är det inte säkert att du måste leta upp en ersättare för dina gamla trädgårdsmaskiner.

Fördelarna med batterier är framförallt en lägre ljudnivå, mindre vibrationer och att du slipper avgaser eller besvärliga förlängningssladdar. Den största nackdelen är priset. De kraftiga batterierna är nämligen ofta den dyraste delen på verktyget. En del av utgiften kan reduceras, om du köper verktyg av samma fabrikat, som sedan kan användas med samma batterier.

Även om batterierna har blivit starkare har de sina begränsningar, och de måste laddas emellanåt. Man kan inte som med bensinmodellerna bara fylla på mer i tanken när den är tom.

LÄS OCKSÅ: Test av batteridrivna gräsklippare

Ladda ner artikeln och få vår stora guide om trädgårdsmaskiner

I artikeln, som du kan hämta här på sidan, går vi igenom de vanligaste trädgårdsmaskinerna och ser över om det är dags att byta till batteri. Du kan läsa om:

  • Gräsklippare
  • Vertikalskärare
  • Motorsåg
  • Lövblåsare
  • Häcksax
  • Grästrimmer/ Kanttrimmer

LÄS OCKSÅ: Välj rätt åkgräsklippare