Utan regelbunden vattning dör plantorna. Och om du är bortrest i två, tre eller fyra veckor på sommaren kan du aldrig vara säker på att alla dina växter överlever din semester. Men det finns så klart saker du kan göra för att se till att dina plantor överlever!

  1. Din granne Har du en god relation med grannen är det perfekt att få honom/henne att vattna (och tömma brevlådan samtidigt). Bjud in på kaffe och ge en utförlig plan över vilka växter som du vill få vattnade, och hur ofta. En av fördelarna med att involvera grannen i din vattning är att någon även håller lite koll på huset.

  2. Ställ växterna i skuggan Har du inte möjlighet att få hjälp med vattningen ska du se till att vattna växterna ordentligt och ställa dem i skuggan (så svalt som möjligt), innan du reser bort. På det viset ökar du växternas chans till överlevnad så gott som möjligt.

  3. Investera i en automatisk bevattningsanläggning Det bästa du kan göra för dina växter är att installera en automatisk bevattningsanläggning. I denna gratis artikel kan du läsa om Kärchers smarta bevattningsdator SensoTimer ST 6 Duo. Den automatiska anläggningen ser till att dina växter får precis så mycket vatten de behöver, och du är helt oberoende av grannars och vänners hjälp.

Du kan koppla din egen vattningsutrustning till systemet. Till exempel sprinklern och droppslangen. Hämta artikeln och läs allt om den smarta tekniken.