Har du sommarstuga eller vänner som då och då behöver hjälp att snickra så tar du säkert med dig dina verktyg – och till det behöver du en bra verktygslåda eller transportväska.

En sådan låda kan emellertid se ut på flera sätt och ha olika storlek från en liten väska för skruvar, borr och bits till en stora låda med hjul, där du har plats för skruvdragare, hammare, stämjärn, sticksåg, skruvar, pluggar och liknande. Vi har testat ett antal lösningar åt dig, från ganska billiga till lite dyrare.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du välja en verktygsväska

Några är av plast och andra av tyg eller väv. När du har tagit del av vårt test är du redo för en sväng i byggvaruhuset eller en inköpsrunda på Internet för att finna just den verktygslåda eller transportlösning som passar dig bäst.

Under testet försökte vi få plats för en samling vanliga verktyg i de olika lådorna. Det var hammare, skruvmejslar, 60 cm vattenpass och en hel del andra saker som man behöver för att klara ett arbete. De flesta lådorna kunde rymma allt även om vi inte alltid lyckades få plats för vattenpasset.

I några fanns fack, i andra låg verktygen och skramlade. Rent generellt tycker vi att de verktygslådor som vi testade klarade sig bra, i varje fall i förhållande till priserna. God jakt efter din låda!