Bosch har tagit fram en slipmaskin som klarar i stort sett alla besvärliga underlag. Dammfiltret fungerar OK, men inte lika bra som anslutning till spånsug.

Bosch har tagit fram en slipmaskin som klarar i stort sett alla besvärliga underlag. Dammfiltret fungerar OK, men inte lika bra som anslutning till spånsug.

Bosch har tagit fram ett helt system för bearbetning av väggar. Det är en kraftig och ganska tung slipmaskin som kan användas för slipning av en rad olika ytor både inomhus och utomhus. Maskinen påminner till det yttre en hel del om en vinkelslip. Men det finns skillnader.

Slipmaskinen har en kraftig, inbyggd dammsugare och levereras tillsammans med en slang och en behållare för slipdamm.

Slipmaskin med många möjligheter

Det mest intressanta med systemet är onekligen det stora tillbehörsprogrammet med slipande, borstande, perforerande, betongnötande och dessutom polerande skivorna och andra tillbehör som maskinen kan utrustas med. Sammantaget ger de möjlighet att genomföra en lång rad arbeten på väggar, golv och tak. Du kan till och med slipa på metall för att få bort rost eller färg.

Effektiv grovslip

Vi testkörde maskinen på en flagande putsad vägg och den rensades effektivt på rekordkort tid. Sugen i maskinen och utblåset är dock inte lika starkt som det man får från en spånsug. Har du en sådan så kan du med fördel använda den.

I leveransen ingår en rondell med kardborrehäftning för montering av slippapper, ett huvud med mycket styv syntetborst och ett specialhuvud för perforering av tjocka tapeter. Du kan sedan köpa andra tillbehör för grovslipning av puts, borttagning av gammalt kakelfix och slipning av betong. Därmed är maskinen till stor hjälp när tunga och tråkiga renoveringsjobb utförs.

Tung och ganska högljudd slipmaskin

Slipmaskinen väger cirka 4 kg och det är ganska mycket när man slipar en vägg. Vid slipning av innertak blir man snabbt trött i armarna. Den stora motorn med den inbyggda dammsugaren väsnas en hel del och man bör använda hörselskydd. Slipningen dammar så man ska också skydda sig med ansiktsmask och skyddsglasögon. Bosch PWR 180 C kostar runt 3000 kr.

Bosch PWR 180 CE slipmaskin

4/5

Det stora tillbehörsprogrammet gör maskinen otroligt allsidig. Det ger tillsammans med kvaliteten och effektiviteten fyra stjärnor.

Pris: 3000 kr.

+

Välkänd Bosch-kvalitet och genomtänkt utförande. Flexibel och supereffektiv maskin.

÷

Tung slip som dessutom väsnas en hel del.