Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

TEST: Multiverktyg av högsta kvalitet

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Worx nya multiverktyg skiljer sig märkbart från alla andra.

Det första man tänker på när man får det nya multiverktyg från Worx i sina händer är att det är en genomtänkt och häftig maskin. Sonicrafter, som maskinen heter, ger ett intryck av kvalitet med läcker finish på alla detaljer. Den har också en viss tyngd som signalerar styrka och uthållighet. Vi får samma kvalitetskänsla som när vi testar maskiner från Tyskland, Japan och USA. Men Worx har designats i Italien och tillverkats i Kina, där många andra tillverkare får sina maskiner gjorda.

Genomgående hög kvalitet

Kvalitetskänslan består när maskinen startas och arbetet börjar. Maskinen gör det den ska och batteriet ger ifrån sig rejäl styrka. Hastigheten ställer man lätt in steglöst efter uppgiften.

Multiverktyg med finesser

Men design är mer än läcker yta, fräcka färger och häftiga finesser. Det handlar också om teknik, ergonomi och hur man ska hantera maskinen. Här har tillverkaren fått en snilleblixt: fästet för alla klingor och tillbehör är öppet baktill. Därför kan verktygen lätt skjutas in i hållaren, som öppnas och stängs med den inbyggda spärren som sitter längst fram upptill på maskinen. Det ger snabba och enkla byten där man slipper trixa med lösa brickor, muttrar och insexnyckel. En annan smart finess är att arbetsljuset kommer från två lampor, en på varje sida av maskinen. Det borde andra tillverkare inspireras av.

LÄS OCKSÅ: Bli expert på multiverktyget på 5 minuter

Worx multiverktyg har ett minus

Under vårt test som pågick i flera timmar upptäckte vi att maskinen blev varm. Det kan kännas lite obehagligt, å andra sidan använder man sällan ett multiverktyg mer än en liten stund i sänder. Aldrig i flera timmar.

Worx Sonicrafter kostar cirka 1400 kr.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka