Fenomenal multiverktyg från Fein

Feins nya 12 volts multiverktyg är av hög kvalitet och har ett enormt stadigt fäste för tillbehör. Det går lätt att byta tillbehören. Men vi saknar halkskyddande beläggning.

Batteri: 12 V - 2,5 Ah

Varv/minut: 11 - 18.000

Oscillering hö/vä: 1,6

Vikt: 1,5 kg

Så snart vi tog fram Feins nya multiverktyg Multitalent från lådan satte vi igång med att göra hål i en 28 mm tjock skiva. Resultatet blev snabbt ett antal hål på 10 x 10 cm. Trots att maskinen arbetar med oscillering, alltså vibrationer, har Fein tack vare en antivibrationskontroll löst problemet med skakningar, som annars fortplantar sig upp via handen och handleden till underarmen. Vi märkte nästan inte att maskinen arbetade.

Fein förvaltar sitt arv

Det var Fein som för länge sedan uppfann multiverktyget där en liten såg rör sig i sidled med hög fart. Detta arv förvaltas på bästa sätt. Vår maskin arbetar med 11 000-18 000 rörelser i minuten. Dessa små rörelser är mycket effektiva. Med rätt tillbehör kan du såga, skrapa och slipa.

LÄS OCKSÅ: Test av multiverktyg

Lite mer greppsäkring, tack

Maskinens motorhus fungerar också som handtag och det är möjligt att få ett mycket bra grepp, men vi konstaterade att det var lite snålt med halkskyddande beläggning på maskinen. Den är för övrigt relativt lätt.

Strömbrytaren sitter bra till för att komma åt. Hastigheten regleras med en liten ratt.

En stor ros för batteriet som har en laddningsindikator i form av fyra lampor. Det går lätt att byta det och det sitter fast efter monteringen. Byte av tillbehör är enkelt och kräver inga verktyg. Det har aldrig varit enklare.

LÄS OCKSÅ: Bli expert på multiverktyget på 5 minuter

FEIN MULTIVERKTYG MULTITALENT START

Fenomenal maskin i sin klass. Härligt fäste för tillbehör och enkelt byte av dem. Sågning i träskiva är ett bevis på att maskinen är både robust och effektiv. Det är visserligen snålt med halkskydd men vi ger ändå 5 stjärnor av 5.

Pris: 3900 kr och då ingår laddare, 2 st. 2,5 Ah batterier, väska, slipplatta med tre slippapper och E-cut sågblad 29 mm.

  • Härlig och stark maskin. ÷ För litet halkskydd.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Multiverktyg