Multisåg: Multisågens tillbehör

1. HCS-UNIVERSALFOGKNIV för att ta bort t.ex. silikonfogar, färgrester och rester av mattlim.

2. BIM-SÄNKSÅGKLINGA för trä och metall. Särskilt bra till trä där det kan finnas stift och skruv.

3. SLIPPLATTA för slipning i hörn och trånga utrymmen. Slippapperet finns i olika grovlekar och till flera material.

4. HCS-SKRAPA för borttagning av t.ex. silikon-/ akrylfogar och färg.

5. BIM-SEGMENTSÅGKLINGA för trä, metall och laminat. Även bra till småspik och mindre aluminiumlister.

6. HCS SÄNKSÅGKLINGA för mjukt trä. Finns i flera olika bredder.

7. KARBID-RIFF-SLIPPLATTA för skrapning av trä och slipning av härdade material. Finns i olika former.

MULTIVERKTYGETS TILLBEHÖR: SLIPNING
Multisåg: Multisågens tillbehör SLIPNING AV TRÄ Den lilla slipplattan duger inte till stora ytor, men den gör multiverktygen till ett bra komplement till verkstadens övriga slipar – den är särskilt lämplig i hörnen.
Multisåg: Multisågens tillbehörKAKELFIX Ska du byta en platta får du dubbel nytta av multiverktyget. Först när fogen ska skäras, och sedan när botten ska göras helt plan med en karbid-RIFF-slipplatta.
MULTIVERKTYGETS TILLBEHÖR: SKRAPARBETE
Multisåg: Multisågens tillbehör LIM/FÄRG Med en skrap-tillsats är multiverktyget ett effektivt verktyg för att ta bort lim och färgklickar med. Den klarar även av härdade klumpar med kakelfix.
Multisåg: Multiverktygets tillbehör MATTLIM Skrapan är också perfekt när du ska ta bort mjuka, envisa material, t.ex. heltäckningsmattor och linoleum. Den klarar också av silikonfogar och fönsterfogar.
Multisåg: Multisågens tillbehör

DÖRRFODER Om du ska lägga ett nytt flytande golv ovanpå det gamla, ska dörrfodren anpassas så att golvet kan skjutas in. Med en segmentsågklinga till multiverktyget kan du göra det på plats, så slipper du ta ner dörrfodren och såga till dem.

Multisåg: Multisågens tillbehör

SOCKLAR Med en HCS-sänksågklinga (eller en BIM-sänksågklinga) slipper du demontera socklarna när du ska såga ut för en ny kontakt, eller om du ska hänga upp en hylla helt tätt mot väggen. Klingan sågar exakt efter dina ritade streck.

Multisåg: Multisågens tillbehör

SKUGGLISTER En vanlig såg får inte plats! Och taket fjädrar för mycket om du försöker hugga ut snittet med ett stämjärn. Multiverktygets BIM-sänksågklinga löser uppgiften utan problem. Snabbt och utan skador på väggar och tak.

Multisåg: Multisågens tillbehör

METALL Om du behöver såga i mjuk metall, t.ex. kopparrör tätt på väggar eller golv, ska du ska skaffa dig en BIM-sänksågklinga för trä och metall. Klingans böjda form låter dig lägga snittet helt plant med väggen. Det kan du inte göra med en bågfil.

Multisåg: Multisågens tillbehör

GIPS Du kan gott såga i gips med en sticksåg. Men med en BIM-TiN segmentsågklinga kan du göra det mer exakt – även på djupet. Välj en klinga med titaniumförstärkta tänder om du behöver göra många snitt, de håller längre.

Multisåg: Multisågens tillbehör

FOGAR Karbid-RIFF-segmentsågklingan är perfekt för utsågning av fogar mellan kakelplattor. Och det är också den du ska införskaffa om du ska såga spår för rör eller kablar i puts- eller lättbetongväggar.

SPECIALIST: KONTURSÅG

Verktygstillverkaren Dremel har ett verktyg som förvandlar ultiverktyget till en kontursåg på nolltid. Dock behöver du även en universaladapter – också den från Dremel.

Multisåg: Multisågens tillbehör

FLER MÖJLIGHETER: VINKLA VERKTYGET

Ju fler hål – eller spår, om det gäller de nya klingorna med Starlock-fäste – desto större flexibilitet.

Det är hålen som gör det möjligt att vinkla multiverktyget och komma åt nästan var som helst.

Det vanligaste är 12 hål/spår.

Multisåg: Multisågens tillbehör