Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fin liten kedjesåg

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

En batteridriven kedjesåg? Duger en sådan till något? Det var med en något skeptisk inställning som vi utförde en testkörning, men vi blev överraskade.

Black+Deckers lilla, batteridrivna kedjesåg heter GKC 1825L20 och den ska sättas ihop för att kunna användas. Det innebär egentligen inte mer än att man ska sätta fast svärdet på sågen och redan där upptäckte vi att konstruktionen är mycket användarvänlig. Svärdet sätts nämligen fast utan verktyg och det går mycket lätt.

Nästa överraskning fick vi när vi skulle sträcka kedjan. Det brukar framkalla svettdroppar i pannan och verktyg brukar vara nödvändiga. På denna såg skulle man bra lossa en stor vingmutter ett halvt varv och därefter dra åt en stor ratt tills kedjan är tillräckligt sträck. Därefter dras vingmuttern åt och allt är klart. Utan verktyg – det är genialt.

LÄS OCKSÅ: Test av batteridrivna motorsagar

Batteriet sattes på laddning medan svärdet monterades och olja fylldes på. En full laddning tog ett par timmar och det är för lång tid om man bara har ett batteri. Där önskade vi ett extra.

Bra kedjesåg till trädgårdsägaren

Frågan är om ett 18-voltsbatteri med en "tank" på 2 Ah verkligen kan driva en kedjesåg på ett övertygande sätt. Den tredje överraskningen kom när vi testsågade. Vi provade med en stam från idegran, som brukar vara seg, men det gick lätt att såga skivor av stammen. Sågen är förstås inte gjord för skogsarbetare, men den imponerar och är en perfekt såg på villatomten. Den cirka 12 cm tjocka stammen skivades upp i 15 bitar och först då kunde vi märka att batteriet började tröttna.

Slutsatsen är att det är en utmärkt och behändig såg för villaägaren som endast någon gång ska kapa grenar eller fälla något enstaka träd på tomten. Balansen är fin, säkerheten är som den ska vara och sågen är rejäl. Pris cirka 3000 kr.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka