Sticksåg av proffskvalitet

Stanley har kommit med en ny batteridriven sticksåg som har både styrka och bra balans. Den saknar dock några småsaker som laserljus och nylonsula för känsliga ytor.

Den stora sulan under sågen gör den mycket stadig. Den välter inte utan vidare.

Stanleys nya sticksåg överraskar från starten med ett gummibelagt handtag. De som har arbetat med sågar där man har tag om hela motorhuset, tycker nog att det är svårt med att ta tag runt ett bygelhandtag. Men det är ren vana. Och min erfarenhet är att man vänjer sig snabbt att styra och ta kontroll över sågen.

Sticksågens stora sula ger stabilitet

Medverkande till känslan av kontroll är den stora sulan på hela 78 x 180 mm som gör att man aldrig är nervös för att sågen ska välta. Lägg dessutom till sågens tyngd och den bra fungerande pendeln med tre lägen, som gör sågen stadig och vibrationssvag – även när den står på 45 grader.

Det är inte möjligt att ställa in hastigheten på fasta steg men eftersom den har elektroniskt steglöst varvtal i avtryckaren orsakar det inga problem.

LÄS OCKSÅ: Bli expert på sticksågar på fem minuter

Sticksågen ger snygg skäryta

Jag har sågat i allt från klar akryl till 50 mm reglar och maskinen har sörjt för fina sågspår. Men kom ihåg att det alltid gäller att låta sågen göra arbetet – först då sågar den snyggt och vinkelrätt. Också när man sågar bågar och gerar i kraftiga material.

Medföljande sidoanhåll fungerade bra. Man kan byta sågblad utan verktygshjälp och sågen kan matas både med T-skaft och U-skaft.

Tyvärr måste man använda insexnyckel för att vinkla sulan och jag saknade dessutom laserljus för sågspåret och en nylonsula för ömtåliga underlag._KW_

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Test av sticksågar

Läs också:

Mer i samma kategori Sticksåg