Sladdlös, kompakt och ytterst effektiv

Milwaukees verktyg brukar vara både starka och läckra. Den nya batteridrivna kap- och geringssågen M18 SMS216 är också ett bevis på styrka och genomförd lyx.

M18 är en gemensam beteckning för de nu drygt 50–talet Milwaukee-verktyg som kan använda samma 18-voltsbatteri. Serien har nu utökats med en kap- och geringssåg, SMS 216-0. Precis som alla andra verktyg från företaget är denna såg genomtänkt och försedd med alla tänkbara funktioner.

Utförandet är både kompakt och robust och med en vikt på endast cirka 14 kg och ett stort transporthandtag är det relativt enkelt att ta med sig sågen från plats till plats.

Sågen glider lätt på dubbla teleskopstänger och med en sågklinga på 216 mm har den en sågkapacitet på 60 x 270 mm vid 90 grader.

Det obelastade varvtalet är 2700 varv/min och klingan snurrar inte vidare när man släpper kontakten utan stoppar direkt.

Sågbordet kan vridas både åt höger och vänster till max 50 graders gering och har fasta klicklägen vid de vanligaste positionerna, t.ex. 22,5° och 45°. Klingan kan dessutom vinklas för geringssågning mellan -2 och 48°.

Man kan ansluta spånsug till två munstycken på sågen och det minskar problemet med lösa spån till ett minimum. Sågen har en kraftig led-lampa som ger bra arbetsljus och ett tydligt laserstreck som visar såglinjen.

Med ett fullt laddat 4 Ah-batteri i sågen kapade vi en 45 x 95 mm regel 60 gånger och efter laddning ytterligare 50 gånger. Har man två 4 Ahbatterier med en laddningstid på en timme kan man arbeta nonstop med sågen. Vi har sett sågen för 5700 kr, exkl. batteri och laddare.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Kap- och gersåg