Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lätt och effektiv 12-volts cirkelsåg

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Milwaukee M12 Fuel drivs som namnet antyder av ett 12-voltsbatteri. Därför är sågen inte särskilt stor och väger inte så mycket. Men den är både stark och effektiv.

Batteri: 12V, 4,0 Ah


Varvtal: 3600/minut


Klinga, Ø: 140 mm


Sågdjup 90°/45°: 44/33 mm


Vikt: 3 kg inkl.

12-voltsbatterier är lättare och mindre än traditionella 18-voltsbatterier, men numera kan en 12-voltsmaskin prestera nästan lika bra som en 18-voltare. Därför beslöt vi oss för att testa denna 12-voltssåg från Milwaukee på samma sätt som vi testar sågar med 18-voltsbatteri.

Lämpar sig inte för de tyngsta jobben

Vi lade två 18 mm osb-skivor ovanpå varandra och sågade dem i mindre remsor. Det gick bra så länge vi inte pressade maskinen utan att lät den själv bestämma farten. Vi testade därefter sågen genom att såga i en 27 mm stavlimmad skiva av bok. Det gick. Men inte särskilt bra för när den pressades det minsta stoppade den. Det brukar förresten cirkelsågar göra när de pressas framåt. Så pressa aldrig en såg.

Cirkelsåg med kolborstlös motor

Motorn är kolborstlös. Denna nya teknik får motorn att arbeta tystare. Det sliter mindre på motorn och den ger större kraft än en modell med kolstift eller kolborstar. Sågen klarar nästan allt, men inte lika mycket som de kraftigare 18-voltarna. Å andra sidan är sågen alltså både mindre och lättare.

Gedigen cirkelsåg från Milwaukee

Cirkelsågen från Milwaukee ger ett positivt intryck. Den har gummibeläggning på handtaget så att man får ett bra grepp. Den har led-arbetslampa som ger ett bra ljus framför klingan. Man kunde önska att det också gav ljus framför sågen så man kan se strecket. Liten och behändig såg och alla knappar sitter där de ska. Köper du den blir det din favorit.

LÄS OCKSÅ: Test av cirkelsågar

BRA DETALJER:

LJUS: Led-lampan är visserligen stark men lyser endast rätt ner. Det skulle vara bra om den också gav ljus framför sågen.

BATTERIINDIKATOR: Hur mycket ström som finns kvar i batteriet syns inte på batteriet utan på handtaget. Smart att man kan se det när man sågar.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka