Sågen kan såga djupt eftersom klingans centrum har förskjutits i förhållande till motoraxeln.

Sågen kan såga djupt eftersom klingans centrum har förskjutits i förhållande till motoraxeln.

Du får det du ser. Kortare kan det inte sägas. En kompakt och ganska lätt cirkelsåg utan tekniska finesser och bling-bling. Sågen känns behaglig att hålla, har en bra balans och gör ett ordentligt och pålitligt förstahandsintryck.

Cirkelsågens sågdjup är imponerande

Trots att klingans diameter endast är 165 mm är sågdjupet hela 66 mm och 47 mm vid 45° gering. Det är tjusigt och beror på att klingan sitter förskjuten en bit i förhållande till motoraxeln. Men den sitter inte skevt.

Rikligt styrkeöverskott

Med en effekt på 1100 watt har sågen rikligt överskott för att såga grova dimensioner, också i hårda träslag. Med en ny klinga hade vi inga problem att klara av 40 mm tjocka ekplankor som var torra.

Cirkelsågen har ett par brister

Vi saknade en not i sulan för att styra sågen längs en sågskena. I stället använde vi en bräda och ett par tvingar– som förr i världen. Vi saknade också anslutning för spånsug.

BOSCH CIRKELSÅG GKS 165 PROFESSIONAL

3,5 stars

Perfekt liten cirkelsåg som klarar hela 66 mm djupa sågspår. Är tillräckligt stark för hårt trä, men det går inte att styra sågen med en sågskena. Jag saknade också möjlighet för anslutning till spånsug.

Pris: Kostar cirka 1 400 kr

+ Stor kapacitet, lättskött.
÷ Passar inte med sågskena.