Batteri: 12V, 4,0 Ah
Varvtal: 3600/minut
Klinga, Ø: 140 mm
Sågdjup 90°/45°: 44/33 mm
Vikt: 3 kg inkl.

12-voltsbatterier är lättare och mindre än traditionella 18-voltsbatterier, men numera kan en 12-voltsmaskin prestera nästan lika bra som en 18-voltare. Därför beslöt vi oss för att testa denna 12-voltssåg från Milwaukee på samma sätt som vi testar sågar med 18-voltsbatteri.

Lämpar sig inte för de tyngsta jobben

Vi lade två 18 mm osb-skivor ovanpå varandra och sågade dem i mindre remsor. Det gick bra så länge vi inte pressade maskinen utan att lät den själv bestämma farten. Vi testade därefter sågen genom att såga i en 27 mm stavlimmad skiva av bok. Det gick. Men inte särskilt bra för när den pressades det minsta stoppade den. Det brukar förresten cirkelsågar göra när de pressas framåt. Så pressa aldrig en såg.

Cirkelsåg med kolborstlös motor

Motorn är kolborstlös. Denna nya teknik får motorn att arbeta tystare. Det sliter mindre på motorn och den ger större kraft än en modell med kolstift eller kolborstar. Sågen klarar nästan allt, men inte lika mycket som de kraftigare 18-voltarna. Å andra sidan är sågen alltså både mindre och lättare.

Gedigen cirkelsåg från Milwaukee

Cirkelsågen från Milwaukee ger ett positivt intryck. Den har gummibeläggning på handtaget så att man får ett bra grepp. Den har led-arbetslampa som ger ett bra ljus framför klingan. Man kunde önska att det också gav ljus framför sågen så man kan se strecket. Liten och behändig såg och alla knappar sitter där de ska. Köper du den blir det din favorit.

LÄS OCKSÅ: Test av cirkelsågar

MILWAUKEE M12 FUEL CCS44-402C CIRKELSÅG

4,5 stars

Cirkelsågen från Milwaukee är en mycket bra såg. Den gillar visserligen inte mycket tunga jobb eller att pressas hårt. Men låter man den såga i sitt eget tempo gör den precis det den ska. Den är dessutom rejäl och av bra kvalitet.

Pris: 3600 kr inkl. 2 batterier, laddare och väska

+Lätt såg med fin styrka
÷ Arbetsljuset.

BRA DETALJER:

LJUS: Led-lampan är visserligen stark men lyser endast rätt ner. Det skulle vara bra om den också gav ljus framför sågen.

BATTERIINDIKATOR: Hur mycket ström som finns kvar i batteriet syns inte på batteriet utan på handtaget. Smart att man kan se det när man sågar.