Det är proppfullt på byggvaruhusets hyllor med sågar, och de har alla var sitt namn – sänksåg, tigersåg, sticksåg osv. Det är ett spännande urval och hade man bara plats (och riktigt mycket pengar) vore det frestande att förse sig med en av varje, och sedan med tiden komma underfund med vilka specialiteter var och en har.

Men de flesta av oss bör överväga inköpet ganska noga, för visst kommer vi att få nytta och glädje av en sticksåg, och då ska vi bara besluta oss för hur mycket vi vill ge för en sådan, för den kan kosta vad som helst mellan 200 kr och 2000 kr. Men kommer vi att få lika mycket glädje av den stora bordscirkelsågen? Eller kommer den mest att ta upp värdefull plats och kanske bli svår att göra sig av med?

LÄS OCKSÅ: Test av sänksåg

Här presenterar vi dig hela den brokiga skaran, och berättar om för- och nackdelar med de olika sågarna. Du kan säkert hitta sågar som är både billigare och dyrare än de priser vi anger. Våra priser ska bara ge en uppfattning om hur mycket en pålitlig trotjänare utan överflödiga finesser kostar.