Med knapparna i toppen tänder och släcker du, samt väljer om du bara vill ha en lodrät eller en vågrät linje istället för ett kryss.

Med knapparna i toppen tänder och släcker du, samt väljer om du bara vill ha en lodrät eller en vågrät linje istället för ett kryss.

Du får en smart linjelaser med Gör Det Själv

Med 180 grader linjelaser får du garanterat ett bra resultat varje gång. Mätarens laserteknik gör det lätt att sätta upp tavlor och hyllor rakt på väggen och garanterar att resultatet blir vågrätt.

Klicka här och läs mer om den oumbärliga lasermätaren som du får tillsammans med Gör Det Själv

Om krysslasern från Bosch:

Räckvidd: 10 meter Nivelleringstid: 5 sekunder Noggrannhet: +/- 0,5 mm Batterier: 3 st. AAA

En krysslaser är ett stycke riktig högteknologi, vars funktion är otroligt enkel: den visar ett stort rött kryss på väggen – och det räcker långt.

Vi packade upp vår nyinköpta laser och monterade den på det medföljande stativet. Det är praktiskt att det ingår ett stativ, även om det kunde ha varit mer stabilt.

Smart låsfunktion

Själva lasern är väldigt lätt att använda – det är en skjutknapp på ena sidan där man kan välja mellan en låst on-position och en olåst. Utöver en off-position naturligtvis.

När låst-funktionen är vald är laserkrysset, eller linjen, fixerad och följer med själva laserhuset om man vinklar det. Den funktionen var riktigt användbar när vi skulle sätta upp kakel diagonalt. Och den precisa vinkeln kunde läsas av på den stora skärmen så att samma vinkel kunde användas på de andra väggarna.

Då vi slog över till olåst-funktionen och rätade upp laserhuset reglerade den sig själv, så att den lodräta linjen var 100 % lodrät och den vågräta 100 % vågrät.

Genial lösning garanterar precision

För att man ska kunna vara helt säker på att den är exakt ska lasern peka direkt på väggen i 90° vinkel. Det säkerställde vi med hjälp av en liten justeringskloss med två röda streck på, som följde med. Den ska ligga på golvet, och när laserns lodräta linje linjerar med märkena på klossen står den korrekt. Det är otroligt enkelt men smart.

DETALJER
krysslinjelaser visar lutning VISAR LUTNING När du vinklar lasern åt sidan visas lutningen på den lilla LCD-skärmen. Det fungerar helt perfekt.
Snabb nollställning av lasern SNABB ÅTERSTÄLLNING Efter transport och stora temperaturskillnader nollställs lasern på några sekunder med ett tryck på en knapp.
BOSCH PLL 2 KRYSSLASER

4,5 stars

Lättanvänd och väldigt exakt, både vågrätt och lodrätt. Syns inte jättebra i solsken. Det medföljer ett stativ, och det är faktiskt den enda riktiga svagheten. Stativet känns klent, och vi skulle gärna lägga lite pengar på ett ordentligt kamerastativ.

Pris: 999 kr. i byggvaruhus

+

Exakt och lättanvänd.

-

Svag i solsken. Klent stativ.