Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Suverän krysslinjelaser – tuff konkurrent till vattenpasset!

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Krysslasern från Bosch är suverän och oumbärlig när du ska montera hyllor, hänga upp bilder på väggen eller kakla om i badrummet.

Med knapparna i toppen tänder och släcker du, samt väljer om du bara vill ha en lodrät eller en vågrät linje istället för ett kryss.

Om krysslasern från Bosch:

Räckvidd: 10 meter
Nivelleringstid: 5 sekunder
Noggrannhet: +/- 0,5 mm
Batterier: 3 st. AAA

En krysslaser är ett stycke riktig högteknologi, vars funktion är otroligt enkel: den visar ett stort rött kryss på väggen – och det räcker långt.

Vi packade upp vår nyinköpta laser och monterade den på det medföljande stativet. Det är praktiskt att det ingår ett stativ, även om det kunde ha varit mer stabilt.

Smart låsfunktion

Själva lasern är väldigt lätt att använda – det är en skjutknapp på ena sidan där man kan välja mellan en låst on-position och en olåst. Utöver en off-position naturligtvis.

När låst-funktionen är vald är laserkrysset, eller linjen, fixerad och följer med själva laserhuset om man vinklar det. Den funktionen var riktigt användbar när vi skulle sätta upp kakel diagonalt. Och den precisa vinkeln kunde läsas av på den stora skärmen så att samma vinkel kunde användas på de andra väggarna.

Då vi slog över till olåst-funktionen och rätade upp laserhuset reglerade den sig själv, så att den lodräta linjen var 100 % lodrät och den vågräta 100 % vågrät.

Genial lösning garanterar precision

För att man ska kunna vara helt säker på att den är exakt ska lasern peka direkt på väggen i 90° vinkel. Det säkerställde vi med hjälp av en liten justeringskloss med två röda streck på, som följde med. Den ska ligga på golvet, och när laserns lodräta linje linjerar med märkena på klossen står den korrekt. Det är otroligt enkelt men smart.

LÄS OCKSÅ: Test av krysslaser

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka