”Det är den här rackaren du behöver,” säger en kollega medan han lägger en kompakt verktygsväska på bordet. Med en hemlighetsfull min öppnar han väskan långsamt, vrider den mot mig och ger mig verktyget som ligger i. En liten grön apparat. ”Lägg av, grabben. Den ser ut som om du har snott den i en handväska …”

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag har nämligen precis talat om för hela redaktionen att jag fick avbryta ett projekt i källaren eftersom min gamla, trogna slagborrmaskin från Black & Decker inte orkade borra hål i betongväggen. Och nu kommer kollegan med en ficklampsstor maskin som får plats på ett stort vykort.

”Här är svaret på dina böner, och den heter Uneo”, förklarar kollegan. ”Jaså. Vad var det du sa? Un ... nånting”, frågar jag medan jag lägger det gröna dockverktyget i ena handen. ”U-N-E-O, och den är råstark, säger kollegan medan han signalerar att diskussionen och frågestunden är slut. Efter ett par timmar tillsammans med den lilla maskinen från Bosch måste jag ge kollegan rätt. Det är visserligen sant att rackaren är liten, men man ska inte låta sig luras. Uneo är en riktig Tarzan, även om den är utklädd som Jane. Maskinen hade i varje fall inga problem att borra hål i betongen, och den gjorde det lika lätt och snabbt som jag sticker ner födelsedagsljus i en gräddtårta. Inte nog med det. Den kan dessutom borra och skruva, så det är egentligen en tre-i-enmaskin – som ett Kinderägg.