DeWalts nya 18-voltsmaskin är imponerande stark. Det kraftfulla batteriet och den kolfria motorn är verkligen en stark kombination

DeWalts nya 18-voltsmaskin är imponerande stark. Det kraftfulla batteriet och den kolfria motorn är verkligen en stark kombination

DeWalt är ett märke många hantverkare väljer. Det kan vi verkligen förstå – framför allt efter att vi har testkört den nya 18-volts slagborrmaskinen DCD795M2. Det var rena nöjet!

Slagborr med senaste motortekniken

Maskinen har försetts med en ny kolborstlös motor. Den är lite mindre men betydligt effektivare och arbetar jämnare med rejäl råstyrka. Eftersom modellen är mycket kompakt blir det också lätt att använda den där det är trångt. Och det är lätt att hantera den kompakta maskinen. Borrmaskinen levereras i en liten och väl utnyttjad väska med laddare och ett extra batteri.

Bland finesserna finns en effektiv slagfunktion, två växlar och momentinställning för skruvning. Metallchucken har bra grepp runt borrskaft upp till 13 mm i diameter. Handtaget är klätt med gummi och känns behagligt.

Tung men effektiv slagborrmaskin

Maskinen har försetts med en krok för upphängning i bältet och en effektiv diodlampa ger bra arbetsljus där du borrar. Borrmaskinen är av mycket hög kvalitet, men trots att den är kompakt känns den tung efter ett tag. Å andra sidan medverkar tyngden till effektiva slag. Finge vi önska något, så vore det ett stödhandtag, som skulle göra det lättare att utnyttja och styra den starka maskinen bättre. Komplett med väska, laddare och extra batteri kostar slagborrmaskinen cirka 4000 kr.

Dewalt DCD795M2 18-volts slagborrmaskin

5/5

Maskinen är tung men den är också kompakt och urstark. Och den har kolborstfri motor. Det kan inte bli annat än fem stjärnor.

Pris: 4000 kr.

+

Bra, fina och välfungerande detaljer. Mycket stark motor som är kolborstfri.

÷

Något tung. Vi saknar ett stödhandtag