För att byta bits krävs att man drar ”manteln” mot sig – alltså en klassisk mantelrörelse.

För att byta bits krävs att man drar ”manteln” mot sig – alltså en klassisk mantelrörelse.

Alla gör-det-självare som fixar och grejar i bostaden känner igen problemet med att ha fel bits i skruvdragaren. Plötsligt är det inte längre stjärnskruvar man ska arbeta med utan ett par med rakt spår. Och var katten ligger den skruvbitsen?

Skruvdragare med cylinder

Worx WX 254.4 skruvdragare är en maskin som mer än någon annan påminner om en riktig revolver med bitsen liggande i en cylinder som rymmer sex bits. Precis som revolvern rymmer den sex patroner.

Det smarta med lösningen är att när man gör en mantelrörelse så matas bitsen fram till arbetsläge. Normalt har man kanske en eller ett par bits i fickan, men här får man alltså sex bits och slipper hämta nya i garaget.

Knepet med bitsmagasinet är ingen större hjälp

Maskinen testades vid montering av en garderob och den fungerade fint som skruvdragare. Men fördelen med att snabbt få fram en ny bits försvann eftersom man inte vet vilken bits som dyker upp. Först efter flera mantelrörelser dök rätt bits upp. Då kunde man lika gärna ha haft fem reservbits i fickan.

Alltför lång laddningstid

Den lilla skruvdragaren ligger bra i handen och verkar rejäl, men de korta bitsen är ett problem eftersom maskinen måste hållas precis intill skruven. En laddningstid på fem timmar är på tok för lång eftersom man inte kan byta batteri. Hela maskinen ska laddas och det ger en onödigt lång paus i jobbet.

WORX WX 254 SKRUVDRAGARE

3/5

Trumma och mantelrörelse fungerar bra och man lär sig snabbt att byta bits även om man inte vet vilken som dyker upp. Med korta bits kan det vara svårt att komma åt. Och laddningstiden tycktes oändligt lång.

Pris: 500 kr på Internet inklusive batteri och laddare

+

Liten och smidig

÷

Korta bits, lång laddningstid