Metabos borrskruvdragare är så kraftfull att det är mer sannolikt att du släpper taget om maskinen än att den slutar snurra.

Metabos borrskruvdragare är så kraftfull att det är mer sannolikt att du släpper taget om maskinen än att den slutar snurra.

Med Metabos nya 18-volts borsskruvdragare följer det med ett stödhandtag i lådan – och det kommer väl till pass!

BS 18 BL LTX kan nämligen vrida runt med en kraft på upp till 90 Nm, och med den styrkan behöver du verkligen något extra att hålla tag i. I gengäld kan du borra med upp till 50 mm borr i trä och 13 mm i stål. Och det är faktiskt mer sannolikt att du släpper taget om borrskruvdragaren är att den slutar snurra runt.

LÄS OCKSÅ: Test av 18 V borrskruvdragare

Borrskruvdragare med kolfri motor Den extrema kapaciteten kommer från den starka 4-spolig och kolfria motorn, och så är växelhuset tryckgjuten i aluminium för optimal värmavledning och stabilitet.

Borrskruvdragaren har två växlar med hastigheter från 0–600 respektive 0–2?050 varv i minuten. Och ett smart energiåtervinningssystem ser till att den energi som alstras när motorn går på tomgång automatiskt leds tillbaka till batteriet.

Slutligen har borrskruvdragaren en så kallad impulsdrift, som kan kopplas till för skruva ut skruvar som sitter fast extremt hårt och till förborrning på mycket hala ytor.

Priset för borrskruvdragaren, tillsammans med batteri och laddare, ligger på drygt 4?000 kronor. Både maskin och batterier kommer med tre års garanti.****

Metabo borrskruvdragare BS 18 BL LTX

Det följer med ett stödhandtag till Metabos borrskruvdragare – och det behövs verkligen!