De små borrskruvdragarna på 12 (eller 10,8) volt klarar de flesta jobb utan problem.

De små borrskruvdragarna på 12 (eller 10,8) volt klarar de flesta jobb utan problem.

Problem:

Jag har sett att flera tillverkare lockar med ganska små borrskruvdragare på 12 volt, men är de tillräckligt starka?

Lösning:

Små, moderna borrskruvdragare på 10,8 och 12 volt är förvånansvärt starka och kan klara av nästan alla vanliga uppgifter utan några som helst problem, men dock inte de tyngre jobben.

Vi är inte rädda för att rekommendera en av alla dessa små, moderna borrskruvdragare som dessutom har en kompakt storlek. De är alltså överraskande starka och de allra bästa av dem kan lätt borra ett ganska stort hål med centrumborr.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Test av 10,8 V borrskruvdragare

För några år sedan var det nödvändigt att ha en 18-voltsmaskin för samma jobb. Maskiner som dessutom var mycket större, mycket tyngre och krävde mer av dina krafter för att användas. Om du bara ska borra hål i väggen för att hänga upp saker och ting eller skruva fast brädorna på ett nytt trädäck så är 12-voltaren perfekt.

LÄS OCKSÅ: Test av borrhammare

Ska du borra i sten, tegel eller betong kan du få användning av en borrhammare (ev. nätansluten). Men kom ihåg att oavsett vilken maskin du väljer så har borren störst betydelse för resultatet. Inte ens en stark borrhammare kan göra hål med en slö borr.

TRE BRA TIPS PÅ SMÅ BORRSKRUVDRAGARE
Dewalt borrskruvdragare Dewalt XR DCD 710:
I priset ingår två 2,0 Ah batterier på 10,8 volt. En förnuftig maskin med bra ergonomi. Väger cirka 1,1 kg med batteri.
Pris: 1795 kr.
Makita borrskruvdragareMakita DF 331 D:
En mycket bra, kompakt och stark maskin. Två 1,3 Ah-batterier ingår. Vill du ha längre gångtid köper du större batterier.
Pris: 1895 kr.
Bosch borrskruvdragareBosch PSR 10,8 Li:
En fin, liten maskin för mindre uppgifter. Normalt ingår två 2,0 Ah-batterier. Med batteri väger maskinen endast 1 kilo.
Pris: 1695 kr.