Vår testredaktör är mycket entusiastisk inför Stanleys nya arbetsbänk.

Vår testredaktör är mycket entusiastisk inför Stanleys nya arbetsbänk.

Om produkten:

Mått: 60 x 85 cm Max. belastning: 450 kg Vikt: 10,4 kg www.stanleyworks.se

Jag har haft stor nytta av mina hopfällbara arbetsbänkar med träskiva. Men jag har också varit irriterad på dem, då de antingen var för små eller inte tålde att jag stod på dem, eller så fick jag fingrarna i kläm när de skulle fällas ihop.

Det var därför jag var lite skeptisk när jag packade upp Stanleys “nya revolutionerande arbetsbänk” ur kartongen.

Lätt att fälla ut

Men redan då jag fällde ut bänken var jag såld. Det var ju bara att trycka på en knapp och häva det långa handtaget i kanten av bänken, så var det utfällt. Och då den skulle fällas ihop igen var det bara att resa bänken på högkant och skjuta in handtaget, så fälldes benen in på plats, och jag klämde inte fingrarna.

Benen är av stål, och bänkskivan är av mycket kraftig plast som tål att stå ute i alla väder, till skillnad från min gamla arbetsbänk, som absolut inte mådde bra av att stå ute hela våren.

Geniala hål för enhandstvingar

En annan sak jag föll för var att Stanley har gjort fyra långa hål i ett stort X på bänkskivan. Hålen är gjorda för att sticka ner enhandstvingar genom, så det är möjligt att hålla fast material mitt på arbetsbänken. Det är verkligen helt briljant tänkt.

Bänkskivan är också utrustad med hål som du kan sätta stoppklossar i, och därmed få bättre stöd för materialet du arbetar med. Klossarna har vi dock inte lyckats hitta, så dem får du göra själv av en rundstav.

/Testredaktör Kim Wilken

DETALJER
Stanley arbetsbänk: 3-sekunders-utfällning 3-SEKUNDERS-UTFÄLLNING Stanley har rätt när de hävdar att det bara tar tre sekunder att fälla ut bänken. Bara tryck på en knapp och dra i handtaget.
Stanley arbetsbänk: smarta utskärningarSMARTA UTSKÄRNINGAR De stora utskärningarna i bänkskivan gör det möjligt att använda en tving i mitten av bänkytan. Smart!
STANLEY FATMAX EXPRESS ARBETSBÄNK

5 stars

Praktisk och väldigt stabil arbetsbänk som är lätt att ha med sig överallt då den knappt tar någon plats hopfälld. Den är lätt att fälla ut och ihop. Den står emot regn och rusk, och den tål att man står på den. Perfekt för alla hemmaverkstäder.

Pris: 1.449 kr. på internet

+

Lätt, stabilt och rejält.

-

Inget att anmärka på.

I den här videon kan du se Stanleys presentation av arbetsbänken